AK Parti'li Turan'dan, Bazi Medya Kuruluslarina Yabanci Ülkelerden Fon Saglanmasina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Düne kadar kendilerini 'solcu' diye ifade edenler, Amerikan fonlariyla basin çalismasi yaparak, aslinda emperyalizme hizmet altyapisi hazirlamislar. O yüzden sagci da biziz solcu da biziz. Ama bir sey var. Emperyalizme karsi tek adam bu camia, Türk milleti. Hep beraber yolumuza devam edecegiz. Fondas muhaliflik, Türkiye disina hizmettir. Fondas muhaliflik, Türkiye'ye hizmet etmemektir'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, bazi medya kuruluslarina yabanci ülkelerden fon saglanmasina iliskin, "Düne kadar kendilerini 'solcu' diye ifade edenler, Amerikan fonlariyla basin çalismasi yaparak, aslinda emperyalizme hizmet altyapisi hazirlamislar. O yüzden sagci da biziz solcu da biziz. Ama bir sey var. Emperyalizme karsi tek adam bu camia, Türk milleti. Hep beraber yolumuza devam edecegiz. Fondas muhaliflik, Türkiye disina hizmettir. Fondas muhaliflik, Türkiye'ye hizmet etmemektir." dedi.

Turan, Çanakkale'nin Yenice ilçesinin Kalkim beldesinde düzenlenen, 112 Acil Servis binasi, Kalkim gölet besleme kanali, park sosyal tesisleri, kapali futbol sahasi, basketbol sahasi açilislari ile belediye araç teslimi ve içme suyu isale hatti açilis programina katildi.

Burada gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Turan, "Zaman zaman iftira atiyorlar, dedikodu yapiyorlar, elestiriyorlar. Bir ülkede iktidar kadar muhalefet de olmali. Her parti kiymetli. Ancak muhalefet ile ihanet arasinda ince bir çizgi var. Dis politikada, milli meselelerde beraber olmak zorundayiz. Tarzimiz elestirilir, yatirimlarimiz elestirilir. Ama belli konularda, Kibris, Azerbaycan, Mavi Vatan, Libya, Suriye, dogal gaz gibi birçok konuda beraber hareket etmek zorundayiz. Buradan çagrida bulunmak istiyoruz. Muhalefet basimizin taci. Olacak ki biz daha çok çalisacagiz. Ama bu ülkenin birlik ve beraberligine yan bakan kim varsa da o gözü oymak bizim görevimiz." diye konustu.

Turan, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun'un, Türkiye'de bazi medya kuruluslarinin fonlandigina dair açiklamalarini izlediklerini animsatti.

Bunu hayretle karsiladiklarini dile getiren Turan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Geçen hafta Amerika fonlariyla hayata geçen medya kuruluslari gördük. Sorsaniz yandas, havuz medyasi derler. Kendilerini 'bagimsiz' diye iddia ederler. Amerikan parasiyla bagimsizlik türküsü mü söylenir? Amerikan destegiyle bu millete tarafsiz mi olunur? Biz diyorduk ki 'bu adamlar PKK deyince neden ses çikarmiyorlar? Neden PYD'yi elestirmiyorlar. Neden Ayasofya deyince karsi çikiyorlar?'. Ama ögrenmis olduk. Bu adamlar, Amerika'nin parasiyla, Türkiye'de, 'Bagimsizim' rolü yapmaya çalisan zavallilar. Sorsaniz tarafsizlar. Ne tarafsizi? Siz tam bu milletin karsisindasiniz. Tam bu milletin degerlerinin karsisindasiniz. Simdiye kadar onlardan bir tek PKK elestirisi gördünüz mü? PYD elestirisi gördünüz mü? O yüzden Amerikan fonlariyla haykiran, çalisan, politika üreten o adamlara söylemek istiyorum; Atatürk kalkti dedi ki 'Manda ve himayeye hayir diyoruz', 'Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir'. Bu meydandan haykiriyorum, egemenlige yan bakan kim varsa, fonlarla plan yapmaya çalisan kim varsa, bilsin ki ne sizin fonunuz ne sizin tarziniz bu ülkeye ayar vermeye yetmez."

Bülent Turan, milletin omuz omuza yürümeye devam edecegini vurgulayarak, "Bu millet, kardesligini nihayet devam ettirmeye, bayragi dalgalandirmaya yüzyillarca, bin yillarca insallah devam edecek." ifadesini kullandi.

Turan, "Sagci olmak solcu olmak bu ülkeyi sevmemek anlami vermez kimseye. Ama gördük ki, sagci da solcu da bu ülkede emperyalizme karsi olanlar ve olmayanlar haline gelmis. Düne kadar kendilerini 'solcu' diye ifade edenler, Amerikan fonlariyla basin çalismasi yaparak, aslinda emperyalizme hizmet altyapisi hazirlamislar. O yüzden sagci da biziz solcu da biziz. Ama bir sey var. Emperyalizme karsi tek adam bu camia, Türk milleti. Hep beraber yolumuza devam edecegiz. Fondas muhaliflik, Türkiye disina hizmettir. Fondas muhaliflik, Türkiye'ye hizmet etmemektir." görüsünü paylasti.

Programa, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Il Baskani Naim Makas, Il Saglik Müdürü Op.Dr. Gökhan Bastürk ile ilçe ve belde belediye baskanlari, muhtarlar ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA