Avusturya, Düzensiz Göçle Mücadele Kapsaminda Dogu Sinirlarindaki Asker Sayisini Artiracak

Avusturya’da iktidar, Macaristan, Slovakya ve Slovenya sinirlarinda düzensiz göçle mücadele kapsaminda görevlendirilen asker sayisinin artirilacagini duyurdu.

Içisleri Bakani Karl Nehammer ve Savunma Bakani Klaudia Tanner, düzenledikleri ortak basin toplantisinda, göç ve sinir güvenligine iliskin açiklamalarda bulundu.

Nehammer, Avrupa Birligi'nin (AB) ortaya koydugu göç düzenlemelerinin düzensiz göçmenlere karsi etkisiz oldugunu ileri sürerek, özellikle Macaristan sinirinda yasanan gelismeler nedeniyle halihazirda dogu sinirlarinda hizmet veren asker sayisinin yakin bir tarihte 1000'den 1400’e çikartilacagini söyledi.

Bu konuda AB’den gerekli yardimi alamadiklari belirten Nehammer, ülkede artan Afgan topluluguna isaret ederek, Avusturya ve Almanya’nin "AB’nin Afganistan problemini" çözemeyecegini savundu.

Savunma Bakani Klaudia Tanner de Macaristan sinirinda bu yil 200 insan kaçakçisinin yakalandigini, bu nedenle basta bu bölge olmak üzere Slovakya ve Slovenya sinirlarindaki asker sayisinin 2 bine kadar çikartilabilecegini dile getirdi.

Kaynak: AA