Valerie Pecresse Açiklamasi 'Fransiz Onurunu Onarmak Için Cumhurbaskanligina Adayim'

Fransa’da baskent Paris’i de kapsayan Ile-de-France bölgesinin baskani Valerie Pecresse, cumhurbaskanligina aday olacagini duyurdu.

Valerie Pecresse Açiklamasi 'Fransiz Onurunu Onarmak Için Cumhurbaskanligina Adayim'
Fransa’da Sagci Cumhuriyetçiler Partisi’nden (LR) ayrildiktan sonra "Özgür Olalim (SoyonLibres)" adli partiyi kuran, içinde baskent Paris’in de bulundugu Ile-de-France bölgesinin baskani Valerie Pecresse, 2022’deki cumhurbaskanligi seçimlerine aday olacagini açikladi.

Pecresse, Fransiz basinina verdigi röportajda, "Fransiz onurunu onarmak için cumhurbaskanligina adayim. Ülkeyi düzene sokmak istiyorum. Fransizlar Macron-Le Pen düellosunu istemiyor. Ben Emmanuel Macron’dan daha reformcuyum ve Marine Le Pen’den daha fazla yetkim var" seklinde konustu.



Seçim Nisan 2022’de

Fransa’da halk, seçimin ilk turu için 10 Nisan 2022’de sandik basina gidecek. Adaylardan herhangi biri ilk turda salt çogunlugu elde edemezse fazla oy alan iki aday, 24 Nisan’daki ikinci turda yarisacak. Su ana kadar Hauts-de-France Bölgesi Baskani ve eski Bakan Xavier Bertrand, asiri sag Ulusal Cephe parti lideri Marine Le Pen, Ayaga Kalk Fransa parti lideri Nicolas Dupont- Aignan ve Boyun Egmeyen Fransa lideri Jean-Luc Melenchon adayliklarini ilan etti. Anne Hidalgo ve Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un da aday olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA