Türk Telekom 81 Ildeki 1.085 Kütüphaneyi Dijitallestirecek

Türk Telekom Kurumsal Satis Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Eser: 'Türkiye'nin internet erisimini artirirken, kamu alanlarinda topluma en iyi hizmeti sunmak için bu projeyi baslattik'.

Türk Telekom, Türkiye'deki kültür dünyasinda yeni bir çigir açmak üzere Kültür ve Turizm Bakanligi ile 'Hitit Kültür ve Turizm Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje çerçevesinde Türk Telekom, Türkiye'deki 1.085 kütüphaneyi, kültür merkezlerini, ören yerlerini, Il Kültür Müdürlükleri'ni, müzeleri ve tüm Kültür Bakanligi Merkez Teskilati'ni dijitallestirecek.

Türk Telekom'dan yapilan açiklamaya göre sirket, Kültür ve Turizm Bakanligi'nin kültür mirasini teknolojiye adapte ederek 81 ilde büyük bir dijital dönüsüm baslatiyor.

Türk Telekom, Türkiye'deki kültür dünyasinda yeni bir çigir açmak üzere Kültür ve Turizm Bakanligi ile 'Hitit Kültür ve Turizm Projesi'ni hayata geçirirken, Türk Telekom ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasindaki is birligi 2024 yilinin sonuna kadar devam edecek.

Proje ile, Kültür ve Turizm Bakanligi'nin tüm birimlerinde gereksinim duyulan uygulamalar tek bir sistem altinda birlestirilirken, ek fiber kablolama yapilarak Merkez Teskilat, Devlet Tiyatrolari, Kültür Varliklari, Yazma Eserler Kütüphanesi, Müzeler ve Il Müdürlükleri'ne fiber hizi ile hizmet verilecek.

Birimler arasinda kesintisiz ve güvenli internet saglayacak olan Türk Telekom Türkiye'nin 81 ilindeki 1.085 kütüphaneyi dijitallestirecek. Tüm lokasyonlarda misafirlere wi-fi hizmeti ve gezici kütüphanelere de TT Mobil üzerinden internet erisimi kesintisiz sunulacak.

Tarihi yerleri de kapsayan Hitit Kültür ve Turizm Projesi ile Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alani da ileri teknolojik imkanlarla donatilacak. Arkeologlar gözetiminde yapilacak kazilarla alana yil sonuna kadar 30 kilometre fiber kablo dösenecek ve tarihi alan uçta uca dijitallestirilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türk Telekom Kurumsal Satis Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Eser, Türkiye'nin dijitallesme yolculuguna hiz verdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin internet erisimini artirirken, kamu alanlarinda topluma en iyi hizmeti sunmak için bu projeyi baslattik. Çünkü tüm çalismalarimizda hayatin merkezine insani alarak, teknolojiyi insanin ekonomik, sosyal ve ruhsal iyilik hallerine hizmet etmek için kullaniyoruz.

Bu dijital dönüsümle, yönetilebilir bir altyapinin yani sira daha genis ve zengin bir veri kaynagina erisilebilecek. Yenilikçi dijital servislerimiz ve millî teknoloji girisimlerine yönelik yatirimlarimizla ülkemizin hizmetinde olmayi sürdürecegiz. Kültür ve Turizm Bakanligi birimlerindeki tüm uygulamalari tek bir sistem altinda topluyoruz."

Kaynak: AA