Sultan Alparslan'in Diyari Malazgirt, Sanli Zaferin Yil Dönümüne Hazirlaniyor

Malazgirt Zaferi'nin 950. yil dönümü dolayisiyla etkinliklerin yapilacagi alanlarda at kosu sahasi, okçuluk ve cirit alanlari, geleneksel oyun grubu, güres sahasi, han ve oba çadirlari ile 44 dükkan yapiliyor Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer: 'Bütün milletimizi Malazgirt'imize bekliyoruz. Yapilan alanlar bütün vatandaslarimiza hitap ediyor. Bu kapsamda çok güzel etkinlik alanlarimiz var. Vatandaslarimiz geldiginde hem tarihi yasayabilecekleri ve milli bilinci olusturabilecekleri hem de gelmisken ailece güzel vakit geçirebilecekleri alanlarimiz yapiliyor'

IBRAHIM YALDIZ - Türklere Anadolu'nun kapisini açan Sultan Alparslan'in diyari Mus'un Malazgirt ilçesinde, sanli zaferin 950. yil dönümü dolayisiyla etkinliklerin yapilacagi alanda hazirliklara baslandi.

Bakanlar Kurulu karariyla iki yil önce "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parki" ilan edilen ilçenin Danismentgazi Mahallesi'ndeki 238 hektar alanda, etaplar halinde yürütülen çalismalar devam ediyor.

Daha önce giris kontrol ünitesi, yüzlerce araçlik otopark, 250 metre uzunlugundaki 1071 adimlik fetih yolu, merasim ve hitabet alani, 12 helikopter pisti, namazgah, ikram alani, sadirvan, giris taki, spor ve oyun alanlari, yürüyüs yolu ve dinlenme yerlerinin insa edildigi parkta, yüz tanima sistemli güvenlik kamera sistemi kuruldu, 160 bin metrekare alanda agaçlandirma ve çimlendirme çalismasi tamamlandi.

Parkta 4. etap çalismalari kapsaminda da bin kisilik tribünü olan at kosu sahasi, okçuluk ve cirit alanlari, geleneksel oyun grubu bölümü, peyzaj düzenlemesi, 500 kisilik tribünü olan güres sahasi, han ve oba çadirlari ile 44 dükkanin yapim çalismalari sürüyor.

26 Agustos'ta yapilacak tören ve etkinliklerin Malazgirt'in tarihine yakisir, en görkemli sekilde kutlanmasi için parkta hummali çalismalar yürütülüyor.

- "Devlet erkanini en güzel sekilde agirlamayi planliyoruz"

Kaymakam Yigit Yasar Demirer, AA muhabirine, milli parkta oba alani ve stadyum insaatlarinin tüm hiziyla devam ettigini söyledi.

Millet ve memleket için önemli olan Malazgirt Savasi'nin bu yil 950'nci yil dönümünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilacagi güzel bir törenle kutlayacaklarini belirten Demirer, sanli zaferin yil dönümünde bütün devlet erkanini en güzel sekilde agirlamayi planladiklarini ifade etti.

Milli parkin 4. etabinda çalismalarin hummali bir sekilde devam ettigini dile getiren Demirer, sunlari kaydetti:

"Bin kisilik tribünü olan büyük bir at kosu sahamiz var. Bunun içinde cirit sahamiz olacak. Yine peyzaj düzenlemesi anlaminda oba çadirlarimiz ve han çadirinin oldugu büyük bir alanimiz bulunuyor. 44 dükkanimiz var. Bu dükkanlarda yöresel tatlar insanlarin begenisine sunulacak ve geleneksel sanatçilarin sanatlarini icra etmesi saglanacak. Vatandaslarimiza, bölgemize ve milletimize güzel bir Malazgirt Zaferi töreni yasayacaklari alan insa etmeye çalisiyoruz."

- "Herkesi Malazgirt'e bekliyoruz"

Malazgirt'in önemli bir tarihinin olduguna deginen Demirer, "Tarihin en önemli taslardan biri olan Malazgirt Zaferi'nin geçtigi topraklari herkesin görmesi gerekiyor. Bütün milletimizi Malazgirt'imize bekliyoruz. Yapilan alanlar bütün vatandaslarimiza hitap ediyor. Bu kapsamda çok güzel etkinlik alanlarimiz var. Vatandaslarimiz geldiginde hem tarihi yasayabilecekleri ve milli bilinci olusturabilecekleri hem de gelmisken ailece güzel vakit geçirebilecekleri alanlarimiz yapiliyor." diye konustu.
Kaynak: AA