Sirnak'taki Dogal Göl, Dogaseverlerin Akinina Ugradi

Sirnak’in Beytüssebap ilçesindeki dogal göl, Kurban Bayrami’nda vatandaslarin akinina ugradi. Havalarin isinmasiyla beraber Sirnaklilar serin yaylalarda rafting yapmanin heyecanini yasadi.

Sirnak'taki Dogal Göl, Dogaseverlerin Akinina Ugradi
Hakkari, Van ve Sirnak üçgeninde bulunan dev sönmüs volkan gölüne vatandaslar Kurban Bayramini piknik yaparak geçirdi. Beytüssebap ilçesine 30 kilometre uzaklikta bulunan Yesilöz köyü Farasin Yaylasi’ndaki Çalyan Gölü’ne ülkenin dört bir yanindan gelen dogaseverler, aileleriyle beraber göl etrafinda çadir kurup piknik yapti. 3 bin rakimli yaylada kar sularindan beslenen buz gibi göle her yil oldugu gibi bu yil da ilçede faaliyet gösteren Kato Rafting ve Doga Sporlari Kulübü sporculari egitimlerine burada devam ediyor. Sirnak’i temsil etmek amaciyla katildiklari yarislarda dereceler elde eden sporcular bu yil kuraklik etkisiyle Habur Çayi’nda su kalmayinca göl basinda rafting yaparak hem antrenman yapti hem de göl kenarinda bulunan vatandaslari bota bindirerek güzel bir bayram geçirtti.

Ailesiyle beraber piknik için göle gelen Dilges Aslan, her yil bayramlarini burada kutladiklarini söyleyerek, ’Konumu itibariyle çok güzel bir yerde olan dogal göle birçok vatandas geliyor. Biz de her yil burada piknik yapiyoruz. Muhtesem dogasi ve havasi bizi buraya çekiyor. Her yerden vatandaslar geliyor. Sansimiza bugün sporcular geldi. Sporcularla beraber ilk defa rafting yaptik. Kato rafting sporcularina destek verilmeli, hepsi çok basarili sporcular. Beytüssebap’ta ilk defa böyle bir kulüp her alanda tanitimimizi yapiyor, çok tesekkür ederim’’ dedi.

Kato Rafting ve Doga Sporlari Kulübü Baskani Serdar Gükçe ise, ’’Van, Hakkari ve Sirnak sinirlari içinde bulunan dev sönmüs volkan gölünde her yil antrenman yapiyoruz. Bu yil birçok etkinlik yaptik. Yapmaya devam edecegiz, sporcularimizi bu gölde egitiyoruz. Gelen vatandaslari da botla dolastiriyoruz. Güzel vakit geçiriyorlar herkesi bu güzel yerlere davet ediyorum. Son olarak ekipman eksikligimiz var insallah yetkililerimiz bize bu anlamda destek verir’’ diye konustu.

Buz gibi suda yüzen çocuklar ise gün boyunca hem rafting yapti hem de kar sularindan beslenen gölde yüzmenin tadini çikardi.
Kaynak: İHA