Rengarenk Sapkalariyla 'Sansevieria' Talep Görüyor

Pasa kilici olarak da bilinen ‘Sansevieria’ bitkisi, baslarina tutturulmus gibi gözüken renkli sapkalariyla dikkat çekiyor.

Rengarenk Sapkalariyla 'Sansevieria' Talep Görüyor
Sansevieria, kiliç seklinde uzun, pürüzsüz ve yumusak bir dokuya sahip bir bitki olup, seklinden dolayi ‘pasa kilici’ olarak biliniyor. Dekoratif gözükmesi amaciyla bitkinin uçlarina uygulanan özel boya, bitkiye adeta renkli bir sapka giydirilmis görünümü veriyor. Renkli pasa kiliçlari, bu görünümden dolayi vatandaslarin ilgisini çekiyor. Eskisehir’de çiçekçilik yapan Sedat Battal, Sansevieria bitkisinin Türkiye’de boyanmadigini, boyanmis olarak Hollanda’dan ithal edildigini belirtti.

Boyanin dekorasyon amaçli yapildigini ve bitkiye herhangi bir zarari olmadigini aktaran Battal, “Sansevieria bitkisi, pasa kilici olarak da biliniyor. Ithal olarak boyanmis halde Hollanda’dan geliyor. Kadifemsi bir doku veren boya ile boyaniyor. Bitkiye herhangi bir zarari yok, bitki büyümeye devam ediyor. Boya oldugundan çikarilmasi da mümkün olmuyor. Genellikle boyandigi renkte bir saksi ile satiliyor, bu sekilde uyumlu ve dekoratif bir görüntü yakalaniyor. Müsterilerin ilgisini çekiyor, genellikle ‘Kendi rengi mi yoksa boya mi?’ diye soruyorlar ve dekorasyon amaçli evlerinde tercih ediyorlar. Insanlar bitkiyi ilginç buldugu için de talep görüyor” dedi.

Bir sukulent cinsi olan pasa kilicinin aydinlik ortamda ayda bir kez sulanarak bakilmasi gerektigini dile getiren Sedat Battal, bitkinin fiyatinin ise 170 TL oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA