(Özel) Mobilya Dükkaninda Yaptigi Karavanlara Talep Yagiyor

Gaziantepli Aykut Keskin, mobilya dükkaninda ürettigi karavanlari tüm dünyaya satiyor. Keskin’in ürettigi karavanlara yurtiçinden ve yurtdisindan talep yagiyor.

(Özel) Mobilya Dükkaninda Yaptigi Karavanlara Talep Yagiyor
Gaziantep’in Islahiye ilçesinden dünyanin birçok ülkesine karavan üreterek satan Aykut Keskin, Türkiye’de de karavana son yillarda ilginin artmaya basladigini söyledi.

Özellikle Güneydogu Anadolu Bölgesinden yogun bir talep oldugunu kaydeden Keskin, gelen araçlari karavana dönüstürdügü dükkaninin küçük olmasindan dolayi diger müsterilerinin sirada bekledigini kaydetti.



“Karavanda sinir yok”

Karavanda bir sinirin olmadigini belirten Aykut Keskin, “Bazi müsteriler araci bizim seçmemizi istiyor, kimisi kendi aracini getiriyor. Biz burada kimseyi kisitlamiyoruz. Isteyen istedigi modelde, istedigi sekilde, istedigi araci getirebiliyor bizde burada içini istedigi sekilde döseyebiliyoruz. Araç buraya girdikten sonra, hiçbir yere gitmeden burada anahtar teslim yapilip müsteriye teslim ediliyor. Amerika’ya araçlar için dolaplari gönderdigimizde daha önce haber olmustuk, bu haberleri gören yurt içindeki müsterilerimizde yogun ilgi gösterdi” dedi.



“Pandemi süreci ilgiyi daha da arttirdi”

Pandemi sürecince karavana ilginin daha da arttigini kaydeden Keskin, “Biliyorsunuz su anda kimse otellerde korkusundan kalmak istemiyor. Bu pandemi süreci insanlari psikolojik olarak bayagi etkiledi. Bu sebeplerde genellikle bu aylarda karavana asiri bir ilgi var. Suan asiri bir yogunlugum var 4 aracim var elimde, ardindan 4 müsterim daha aracini getirmek istiyor ama 8 araçlik bir kapasitem olmadigi için bekletiyorum” ifadelerini kullandi. Müsterinin istegine göre karavan ürettiklerini vurgulayan Keskin, 80 bin liraya da, 180 bin liraya da araç çikarta bildiklerini kaydetti.

Keskin, “Arkamdaki araç panelvan bir araç, bu panelvanlar camlivan araçlara göre biraz daha masrafli. Bunun sebebi ise ithal karavan camlari takiliyor, ruhsatlari ona göre aliniyor yani bu müsterinin istegine bagli. Bu karavan olayinda bir sinir yok yani bir karavan muslugu var 200 lir, bir karavan muslugu var bin lira bunu müsteri ile konusup kararlastiriyoruz. Bir fiyat vermem gerekirse 80 bin liraya da karavan çikiyor, 180 bin liraya da karavan çikiyor” dedi.



“Güneydoguda büyük bir eksiklikmis”

Yurtiçinden gelen müsterilerin genellikle Güneydogu Anadolu Bölgesinden geldigin kaydeden Keskin, “Daha öncesinde bu bölgede büyük bir eksiklik varmis, bunu ben de daha yeni ögrendim. Su andaki tüm müsterilerim Iskenderun’dan, Gaziantep’ten, Kahramanmaras’tan. Diger yerlerden de ariyorlar ama biz su anda ülkenin uç bölgesinde oldugumuz için genellikle Güneydogu Bölgesinden geliyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA