Mutluluklarinin Adi Serebral Palsi Hastasi Tek Yumurta Ikizi Kizlari Oldu

Antalya'da hayatini kaybeden ogullarinin acisini ayni hastaligi tasiyan 5 yasindaki kizlari Elif Ada ve Amine Elif ile dindirmeye çalisan çift, üzerine titredikleri evlatlarina gösterdikleri sevgi ve ilgiyle herkese örnek oluyor Anne Fatma Orhan: 'Rabb'im bize meleklerimizi yolladi, sarip sarmaladik birbirimizi. Çocuklarimiza biz sevgiyi verecegiz, o sevgiyle onlari iyilestirecegiz' Baba Fatih Orhan: 'Kizlarimiz mutlu oldugunda biz de mutlu oluyoruz, bir gülüsleri dünyaya bedel'

GÜLSEM ADAM - Antalya'da Serebral Palsi (beyin felci) nedeniyle yasamini yitiren ogullarinin acisini ayni rahatsizlikla mücadele eden tek yumurta ikizi kizlariyla dindirmeye çalisan Fatma ile Fatih Orhan çifti, hayatlarini "meleklerimiz" dedikleri evlatlarina adadi.

Kepez ilçesinde yasayan Orhan çiftinin, 10 yil önce kucaklarina aldiklari ilk çocuklari Hasan Eymen'e Serebral Palsi teshisi konuldu.

Anne Orhan (35), AA muhabirine, oglu Hasan Eymen'e hamileligi boyunca bir sikinti yasamadigini, dogumdan sonra bir seylerin yanlis gittigini fark ettigini söyledi.

Oglunun tedavisi için mücadele etmeye basladiklarini, ellerinden gelen her seyi yaptiklarini vurgulayan Orhan, "Ilk çocugumuz Serebral Palsi olmasi nedeniyle çok tedirgin olduk, korktuk ve hayat zorluklarla basladi. 'Yasamaz' denilen oglumuz maalesef 4 yasina geldiginde hayatini kaybetti." dedi.

Sürpriz bir sekilde ikiz çocuklarinin olacagini ögrendiklerini anlatan Orhan, kizlarina hamileyken testler de yapildigini ama bu süreçte riskli bir durum görülmedigini dile getirdi.

- "Onlarin bir parmak kaldirisi, bir tebessümü dünyayi sirtiniza alip tasimaya deger"

Orhan, 15 Temmuz 2016'da kizlari dünyaya gelince aylarca yogun bakimda tedavi gördügünü ve bebeklerin hayata tutunduklarini belirterek, söyle konustu:

"Rabb'im kizlarimizi bize bagisladi. Ikizlerimizin baslarini tutamadigini, hareketlerinde kisitlama oldugunu görünce üzüldük. Çocuk parkina bakmak aci veriyor. Bebek mamalariyla onlari besliyoruz. Agladiklarinda baslarini oksamam, saçlarini taramam onlari mutlu ediyor, bu da bana yetiyor. Kizlarimin aglamasindan ne istediklerini anlayabiliyorum. Hiç pes etmedik, pes etmeyi de düsünmüyoruz. Rabb'im bize güç kuvvet verdigi sürece biz de hep onlarin yaninda, hep ellerini tutacagiz. Onlarin bir parmak kaldirisi, bir tebessümü dünyayi sirtiniza alip tasimaya deger. Rabb'im bize meleklerimizi yolladi, sarip sarmaladik bir birimizi. Çocuklarimiza biz sevgiyi verecegiz, o sevgiyle onlari iyilestirecegiz."

Kizlarinin gelisimine çok önem verdiklerini aktaran Orhan, "Kizlarim fazla fizik tedavi alabilmesi için onlari uyuttuktan sonra geceleri yaptigim hediyelik esyalari internetten satiyorum. Uykusuz kaliyorum ama kizlarim için her seye deger." dedi.

- "Bir gülüsleri dünyaya bedel"

Baba Fatih Orhan (39) ise esiyle ikiz kizlarini en güzel sekilde büyütmeye, sahip çikmaya çalistiklarini söyledi.

Isten geldikten sonra kizlarinin bakiminda esine yardimcisi oldugunu anlatan Orhan, "Iki melek sahibiyiz, onlara bakmazsak olmaz. Kizlarimiz mutlu oldugunda biz de mutlu oluyoruz, bir gülüsleri dünyaya bedel. Huzursuz olduklarinda biz de üzülüyoruz, hasta oluyoruz. Egzersizlerini yaptiriyoruz, konusuyoruz, sarki söylüyoruz. Elimizden geldigi kadar her seyi yapiyoruz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA