Mersin'in Islek Noktalari Bayram Sonrasina Hazir

İçel Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bagli ekipler, banklardan duraklara, ATM’lerden kamu kurumu girislerine kadar yogun kullanilan pek çok noktayi dezenfekte ederek, bayram sonrasina hazir hale getirdi.

Mersin'in Islek Noktalari Bayram Sonrasina Hazir
17 Temmuz’da baslayan Kurban Bayrami tatilinde is merkezleri, kamu kurumlari ve dükkanlarin yer aldigi İçel’in islek caddeleri yerini sessizlige birakti. Gün içerisinde yüzlerce insanin gelip geçtigi bölgelerde kamu kurumlari tatile girerken, pek çok dükkan sahibi ise kepenk açmadi. Vatandaslar tatili yogun olarak yazlik bölgelerde ve yaylalarda degerlendirdi. Büyüksehir Belediyesi ekipleri ise islek noktalarda bayramin son günlerinde dezenfeksiyon çalismalarini yogunlastirdi.

Ekiplerin dezenfeksiyon uygulamasi yaptigi alanlardan birisi de Akdeniz ilçesi Atatürk Caddesi oldu. Büyüksehir Belediyesi Ana Hizmet Binasi basta olmak üzere pek çok kamu kurumunun yer aldigi caddede çalisma yürüten ekipler, vatandaslarin sik kullandigi alanlari dezenfekte etti. Duraklardan banklara, ATM’lerden çöp kovalarina kadar pek çok noktada uygulama gerçeklestiren ekipler, vatandaslarin yogun olarak bulundugu Ulu Çarsi gibi çok sayida noktada çalisma yürüttü. Ekipler, islek noktalari bayram sonrasi vatandaslarin güvenle kullanabilmesi için hazir hale getirdi.

“Vatandaslarimiz bayramdan sonra mesailerine huzur içinde baslayabilirler”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Temizlik Sube Müdürlügü’nde görevli Ilaçlama Birimi Saha Denetim Sorumlusu Bülent Gül, gerçeklestirdikleri çalismadan bahsederek, “Pandemi basladigindan bu yana tüm sehir merkezinde dezenfeksiyon çalismalarimiza hiç ara vermeden ve hiz kesmeden devam ediyoruz. Vatandaslarin temas ettigi, yogunluk olusturacagi alanlarda çalismalarimiz bayramin son günlerinde de artarak devam ediyor. Vatandaslarimiz özellikle bayramdan sonra mesailerine huzur içinde baslayabilirler. Çünkü bizler görevimizin basindayiz” dedi.

Kaynak: İHA