IHH'nin Kurban Yardimlari, Dünyada Yaklasik 2,5 Milyon Kisiye Ulasti

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, Kurban Bayrami'nda bagislanan 62 bin 62 hisse kurbani, Türkiye ile 65 ülkede, yaklasik 2,5 milyon ihtiyaç sahibine ulastirdi.



Vakiftan yapilan açiklamaya göre, 1993 yilinda bir grup hayirseverin el ele vermesiyle Türkiye'de ilk defa vekaletle kurban projesini gerçeklestiren IHH, 29 yildir gerçeklestirdigi çalismalarda milyonlarca insana yardim ulastiriyor.

IHH, bu yilki kurban organizasyonunu "Kurbanla Hatirla" sloganiyla Türkiye ile birlikte 65 ülkede gerçeklestirdi. Kurbanlarini IHH'ya bagislayan hayirseverler, belirlenen ülkeler arasindan dilediginde kurbanini kestirdi.

Kurban kampanyasi kapsaminda, hayirseverlerin destekleriyle 62 bin 62 hisse kurbani, ihtiyaç sahibi 2 milyon 482 bin 480 kisiye ulastirildi. IHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeslerine sadece kurban eti götürmedi. Ayni zamanda hayat kosullarini iyilestirmeye yönelik çesitli projelerle de destek olundu.

- Yurt içinde 184 bin kisiye ulasildi

Uzun yillardir dünyanin dört bir yanina iyilik tasiyan IHH, yurt içindeki ihtiyaç sahiplerini de unutmadi. IHH, Türkiye'nin 7 farkli bölgesinde yasayan 165 bin 360 kisiye kurban eti ulastirdi. Vakfin Türkiye'de bayramlik kiyafet ulastirdigi yetim sayisi ise 19 bin 44 oldu.

IHH, Türkiye ile birlikte 20 ülkede toplamda 61 bin 836 yetim ve magdura bayramlik kiyafet hediye etti.

Vakfin kurban organizasyonunda öncelik mülteci kamplari, savas, dogal afet, kronik açlik ve yoksulluk bölgeleri ile yaslilar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verildi. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Banglades, Arakan ve Dogu Türkistan ön planda tutuldu.

Kaynak: AA