Girit Adasi'nin Güneydogusunda Suriyeli Mültecileri Tasiyan Tekne Batti

Türk arama kurtarma sahasindaki teknede 45 Suriyeli mülteci bulunuyordu.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligina bagli Denizcilik Genel Müdürlügü, Girit Adasi'nin güneydogusunda Türk arama kurtarma sahasinda 45 Suriyeli mülteciyi tasiyan teknenin battigini bildirdi.

Bakanliktan alinan bilgiye göre, dün saat 21.10'da Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne gelen ihbarda, söz konusu saha içinde bir teknenin battigi belirtildi.

Olay yerindeki Türk sahipli ticaret gemisinin yetkilileriyle yapilan görüsmelerde, yaklasik 45 Suriyeli mültecinin bulundugu 12-15 metre boylarinda teknenin Italya'ya gitmek için seyir yaptigi sirada yakitinin bittigi ve agir hava sartlari nedeniyle battigi bilgisine ulasildi.

31 göçmen bölgedeki Türk sahipli gemi tarafindan, 5 kisi de Yunanistan'a ait helikopterce kurtarilirken, diger kazazedeleri arama kurtarma faaliyetleri Deniz Kuvvetleri Komutanligina bagli 2 firkateyn, 1 deniz karakol uçagi ve 4 ticaret gemisiyle devam ediyor.

Yasanan olay için Gelibolu ve Gökova firkateynleri yönlendirilirken, Gelibolu firkateyni öncülügünde, olay koordinati merkez olmak üzere 20 NM yari çapi alanda arama kurtarma faaliyetleri sürdürülüyor.
Kaynak: AA