Baskan Seçer Açiklamasi 'Biz Belediyeciligi Insana Dokunmak, Insanin Elinden Tutmak Için Yapiyoruz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Kurban Bayrami’nin 3. gününde Toroslar ilçesinin yaylalarinda vatandaslar ile bayramlasti. Sirasiyla Yeniköy, Güzelyayla, Sadiye, Degnek, Tirtar ve Arslanköy mahallelerini ziyaret eden Seçer, “Biz belediyeciligi insana dokunmak, insanin elinden tutmak, insana yardimci olmak için yapiyoruz” dedi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Biz Belediyeciligi Insana Dokunmak, Insanin Elinden Tutmak Için Yapiyoruz'
Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’e mahalle ziyaretlerinde CHP İçel Milletvekili Cengiz Gökçel, Meclis üyeleri, belediye bürokratlari, daire baskanlari ve muhtarlar eslik etti. Ilk olarak Yeniköy Mahallesi’nde vatandaslara seslenen Baskan Seçer, bölgenin kis nüfusu ile yaz nüfusu arasinda önemli bir fark olduguna deginirken, bazi bölgelerde yasanan su sorununun Yeniköy’de yasanmadigini belirtti.

Özellikle yaylalik bölgelerde yasayan vatandaslarin su sikintisi konusunda kendisini aradiklarini söyleyen Seçer, kaçak su kullanimina deginerek, vatandaslardan suyu daha dikkatli kullanmalarini istedi. Temizlik konusunda da vatandaslarin azami düzeyde duyarli olmasinin önemine deginen Seçer, “İçel’e temiz bir sehir görüntüsü yakisir. İçel modern kent, İçel zengin kent, bereketli kent, çagdas kent. İçel kirli oldu mu bir çuval inciri berbat ediyoruz” dedi.



“Bütçenin 5’te 1’i yol hizmetlerinin”

Köylerde yasayan vatandaslarin kendilerinden öncelikle yol istedigini ifade eden Seçer, “Bu yil 2 milyar 665 milyon lira büyüksehirin bütçesi var. Su anda 2 milyar 665’in 5’te 1’i yaklasik olarak 554 milyonu yol asfalt. Kaldirimlar bunun içerisinde. Yaptigimiz bu sathi kaplamalar. Bu kamu kaynagi, bu sizin vergilerinizden elde ettigimiz paralar. Bize sizden geliyor bu paralar” diye konustu.

İçel’in iyiye gittigini ve çok daha güzel isler yapacaklarini söyleyen dan Seçer, “Kendimizi tüm benligimizle İçel’e adamisiz. İçel’i çok iyi noktalara getirecegiz. Bize oy vermis, vermemis, bizi sevmis, sevmemis herkesin hayir duasini, yüreginde insanlik, vicdan ve adalet tasiyan herkesin tesekkürünü aldigimiz noktada biz kendimizi görev yapmis olarak degerlendirecegiz” seklinde konustu.

Seçer, Güzelyayla Mahallesi’nde yaptigi konusmada mahallenin su sikintisi yasanmayan yerler arasinda oldugunu belirterek, MESKI’ye kazandirdiklari SCADA sistemi ile tüm bölgeleri izleyebildiklerini anlatti. Seçer, “Burayi, Ayvagedigi’ni, Gözne’yi, birçok bölgeyi izliyoruz. İçel merkezde su sikintisi yasanan birçok bölgeyi SCADA’dan izliyoruz. Depolardaki su seviyenizi de SCADA merkezinden görebiliyoruz. Onun için de aninda müdahale edebiliyoruz. Demek ki isin içerisine teknolojiyi, akli, fikri kattigin zaman, belediyeciligi bir kurumsal hüviyetle, akilcilik yoluyla, ayrimcilik yapmadan, siyaset yapmadan, gelecek seçimi düsünmeden hizmet yaptigin zaman sehri ihya edersin. Bu sehri biz ihya edecegiz. Bu yola bas koyduk. Biz bu sehri Anamur’dan Tarsus’a kadar, Mut’tan Çamliyayla’ya kadar hiçbir bölgesel ayrim yapmadan, orasi bize çok oy veriyor, orasi çok vergi ödüyor, orasi çok zengin, orasi çok fakir, hiçbir ayrim yapmadan her yere esit mesafede hizmet götürmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Biz belediyeciligi insana dokunmak, insanin elinden tutmak için yapiyoruz”

Sadiye Mahallesi’nde de vatandaslarla bir araya gelen Seçer, bölgede üretimi yapilan kirazin mahalle için çok büyük bir nimet oldugunu, üretim alanlarinin daha da genisletilmesi gerektigini belirtti.

Seçer, “Bizim için dogru olan, hiçbir etnik, siyasi, bölgecilik ayrimi yapmadan o insanlari kucaklamak” dedi.

Sadiye yolunu yaptiklarini ifade eden Seçer, “Simdi ikinci, son kati dökecegiz. Findik-Arslanköy arasini yapiyor ekiplerimiz. Önümüzdeki ay içerisinde orasi bitiyor, buraya geliyorlar. Burada yine Alanyali-Sadiye arasi var. Kiraz hasat döneminden dolayi, üretiminden dolayi bir müddet bekletildi. Altyapi yapildi, hazir. Orada çalismalar devam ediyor, buraya kadar baglanacak, yol yapilacak” diye konustu.

Degnek Mahallesi’ndeki hemsehrileri ile de bir araya gelen Seçer, 7 kilometrelik Degnek-Tirtar yolunun 2021 yilinda yapilacagini söyledi.

Seçer, geçtigimiz yilda da 8 kilometrelik Hangedigi yolunu yaptiklarini belirtti.

Degnek’te su sikintisi oldugunu kaydeden Seçer, birçok bölgede su kaynaginin yetersiz oldugunu sözlerine ekleyerek, “Su kaynagi ‘eh idare eder’ dedigimiz yerlerde de insanlar bahçe suluyor. Bu bizi çok sikintiya sokuyor. Simdi bu yasal olarak yasak. MESKI’nin suyuyla sulayamazlar. Simdi ben talimat verdim arkadaslara. Bunlarin çok büyük cezalari var. Bazi dönemler göz yumuyoruz, suyumuz var kullanilabilir ama simdi içme suyunu bulamiyor adam, temizlik suyunu bulamiyor. Bayram günü rezil oluyor. Ben buna müsaade edemem” dedi.



Tirtar Mahallesi’ne su müjdesi

Tirtar Mahallesi’ni de ziyaret eden Seçer, mahalle halkina su müjdesi verdi. Seçer, bölgenin suyunun yetersiz oldugunu ve Arslanköy’den beslendigini belirterek, “Arslanköy’de de bu yil her yerde oldugu gibi su kaynaklarinda sorun yasaniyor. Dolayisiyla oranin suyunu ancak oraya yeter diye buraya vermiyoruz” ifadelerini kullandi.

Tirtar-Degnek arasindaki 7 kilometrelik yolun bu yil sathi kaplama yapilacagini söyleyen Seçer, Arslanköy-Tirtar arasindaki 5 kilometrelik yolun da 2022’de yapilacagini söyledi.

Seçer, Yavca ve Arslanköy yolunun 2022 yilinda yapilacagini belirterek, 7 kilometrelik Degnek yolunun da tamamlanacagini kaydetti.

Son duragi olan Arslanköy’de vatandaslar ile bir araya gelen Seçer, Arslanköy’ün çagdas insanlar yetistirdigini ifade ederek, “Arslanköylü olmakla bence her zaman gurur duyun, mutlu olun” ifadelerini kullandi.

Seçer, yazlikçi nüfusun yogun olarak yasadigi bölgelerde su, kanalizasyon, üstyapi gibi alanlarda sikinti yasanabildigini söyledi.

Bölgenin imar planinin bir an evvel yapilmasi gerektigini ifade eden Seçer, “Bütün yayla bölgelerinde bu sorun var. Dün Gülek’te de ayni sorun oldu. Orada da bu konuyu dile getirdim. Bayramin ilk günü Atsiz Afsin baskanla da bayramlasmada bir aradaydim. Sonra bir kahve için bir yere oturduk. Bu konuyu gündeme getirdik. Dedim ‘Bak baskan en sorunlu yer Toroslar bölgesi. Çünkü yaylalik bölgeler senin orada.’ ‘Haklisin baskan’ dedi.

‘Bunu hizla yapalim’ dedim. Yani biz 1/5000’ligi yapacagiz, sonra gidecek onlar 1/1000’ligini, süratle bunlari yapacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA