Avustralya, Pfizer/Biontech Asisinin 12-15 Yas Grubundakilere Vurulmasini Onayladi

Avustralya'nin bagimsiz ilaç düzenleme kurumu Terapötik Ürünler Idaresi (TGA), Pfizer/BioNTech tarafindan gelistirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisinin 12-15 yas grubundakilere vurulmasina onay verdi.

TGA’dan yapilan yazili açiklamada, "12 ila 15 yas grubundakilerle yapilan klinik çalismalar da dahil olmak üzere, güvenlik ve etkinligi destekleyen mevcut verilerin dikkatli sekilde degerlendirilmesinin ardindan Pfizer/BioNTech’in Kovid-19 asisinin geçici kullanimina onay verilmistir." ifadesi kullanildi.

TGA, daha önce Pfizer/BioNTech tarafindan gelistirilen "BNT162b2" adindaki Kovid-19 asisinin 16 yas üzerindeki Avustralyalilara uygulanmasina izin vermisti.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Avustralya Federal Saglik Bakani Greg Hunt, "TGA, bu yas grubuna uygulanacak Pfizer asisi için onay vermeden önce yerel ve uluslararasi kanitlari kapsamli ve bagimsiz olarak degerlendirdi." dedi.

Hunt, 40 yas alti Avustralyalilarin ilk Pfizer asisini vurulabilecekleri tahmini zaman çizelgesinin, eylül ayinin sonu olarak belirlendigini söyledi.

TAG’in onayinin ardindan asinin kullanima sunulmasi için yas kategorisinde hangi gruplara öncelik taninacagi konusundaki karari Avustralya Asilama Teknik Danisma Grubu (ATAGI) verecek.

ATAGI tarafindan onay verilmesiyle, bagisiklik sistemi zayif veya altta yatan tibbi durumlari olan çocuklarin asilanmasinin hizli sekilde yapilmasi bekleniyor.

Ilk Kovid-19 vakasinin 25 Ocak 2020’de kaydedildigi Avustralya’da virüse yakalanan 32 bin 579 Avustralyalidan 915’i hayatini kaybetti.

Son haftalarda Delta varyantinin yükselise geçtigi ülkedeki 1700 aktif vakadan 30’u yogun bakimda olmak üzere 155 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Kaynak: AA