Twitter Yilin Ikinci Çeyreginde Beklenenden Fazla Gelir Elde Etti

Dünyaca ünlü sosyal paylasim agi Twitter'in bu yilin ikinci çeyreginde elde ettigi gelir geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 74 artarak 1,19 milyar dolara ulasti ve piyasa beklentilerini geride birakti.

Twitter, nisan-haziran dönemine iliskin bilançosunu açikladi.

Buna göre, sirketin bu yilin ikinci çeyreginde elde ettigi gelir geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 74 artarak 1,19 milyar dolara çikti. Sirket 2020'un ikinci çeyreginde 683,4 milyon dolarlik gelir elde etmisti. Piyasa beklentileri, Twitter'in ikinci çeyrek gelirinin 1,07 milyar dolar olmasi yönündeydi.

Sirketin yilin ikinci çeyreginde elde ettigi kar da 65,6 milyon dolar oldu. Twitter 2020'nin ikinci çeyreginde yaklasik 1,4 milyar dolar zarar etmisti.

Twitter'in bu yilin ikinci çeyregindeki günlük ortalama aktif kullanici sayisi ise bir önceki yilin ayni dönemine göre yaklasik yüzde 11 artarak 206 milyona ulasti.

Öte yandan, dünyanin en büyük mikroçip üreticisi firmalarindan Intel de ikinci çeyrek bilançosunu açikladi. Sirketin yilin ikinci çeyreginde elde ettigi gelir 18,5 milyar dolar olurken, kari 5,2 milyar dolar olarak kaydedildi.

Kaynak: AA