Tokat'ta Jeotermal Sondajinda Yeni Bir Kaynak Bulundu

Tokat’in Resadiye ilçesinde jeotermal sondajinda 290 metre derinlikte 51 derece sicakliginda 150lt/sn debili kaynak bulundu.

Tokat'ta Jeotermal Sondajinda Yeni Bir Kaynak Bulundu
Resadiye ilçesi Hamamönü mevkiinde Il Özel Idaresi tarafindan jeotermal amaçli sondaj yapildi. 1990 yilinda açilan kuyunun ekonomik ömrünü bitirmesi nedeni ile yapilan sondaj çalismasi bir ay sürdü. 290 metre derinlikte yeni bir kaynaga ulasilarak 51 derece sicakliginda 150lt/sn debili termal su çikarildi. Eski kuyu kapatilarak yeni jeotermal suyun kaplica tesislerine verilecek. Ayrica yeni jeotermal suyun çikarildigi alana Uygulamali Termal Otel Fizik Rehabilitasyon Merkezi yapilmasi planlaniyor.

Yeni jeotermal kaynak suyunun kullanima açildigi tören milletvekilleri ve belediye baskanlarinin katildigi bir programla gerçeklestirildi.

Resadiye Belediye Baskani Mustafa Yilmaz, ilçenin kalkinmasinin ana unsurlarindan birisi de sicak su iç turizminin gerçeklestirilmesi oldugunu söyledi.

1990’li yillarin baslarinda açilan sondaj kuyunun ekonomik ömrünü bitirmesinden dolayi yeni bir kuyu açildigini belirten Baskan Yilmaz, “Ayni hat üzerinde olmasina ragmen ayni kaynaktan beslenmeyen yeni açilan kuyumuzda saniyede 130 litre ve 51 derece sicaklikta termal su çikarilmistir. Insallah sayin vekillerimizin de katkilariyla ilçemize yapilacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile çok uzun yillardan beridir sifa kaynagi olan Resadiye Kaplicalari, saglik turizmine hizmet edecek” dedi.

Kelkit Çayi kenarinda dogasiyla harika bir yer olan Resadiye ilçesinin saglik turizmi ile kalkinacagini belirten Baskan Yilmaz, “Sicak suyun sifasindan dolayi romatizmali hastaliklar, cilt hastaliklari, cilt kanserine iyi geldigi üniversiteler tarafindan da kanitlanmis durumda. Hem insanlarimizi burada konaklamaya sifa kaynagi olan bu suyundan faydalanmaya davet ediyoruz hem de yatirimcilarimizi bu bölgede yeni yatirimlar yapmak için davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA