Konya Valiliginden 'Irkçi Saldiri' Seklinde Yansitilan Olaya Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Söz konusu olay adli bir olay olup, belirli çevrelerce etnik bir kavga seklinde yansitilmaya çalismakta, bu yönde algi olusturulmaktadir. Bu tür provokatif paylasimlara ve haberlere itibar edilmemelidir'

Konya Valiligince, bazi sosyal medya platformlari ile haber sitelerinde "Konya'da irkçi saldiri" basligiyla lanse edilen olayda, söz konusu iddialarin gerçegi yansitmadigi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamada, Meram ilçesinde yasanan olayin, adli bir olay oldugu ve belirli çevrelerce etnik bir kavga seklinde yansitilmaya çalisildigi vurgulandi.

"Bu tür provokatif paylasimlara ve haberlere itibar edilmemelidir." denilen açiklamada su ifadelere yer verildi:

"21.07.2021 tarihinde Konya Meram ilçesi Çariklar Mahallesi'nde; 2012 yilindan bu yana küçükbas hayvan yetistiriciligi yapan vatandaslarimizin hayvanlarinin, bir baska mahallede ikamet eden vatandaslarimiza ait tarlalara girmesi nedeniyle, iki mahalle sakinleri arasinda tartisma çikmis, tartisma büyüyerek silahli, tasli-sopali kavgaya dönüsmüstür. Bölgeye gelen jandarma tarafindan olayin yatistirildigi esnada, hayvan sahiplerinden Hakim Dal, kavga esnasinda atesli silahla yaralanmis ve kaldirildigi Konya Sehir Hastanesinde vefat etmistir. Vefat eden vatandasimiza Allah'tan rahmet diliyoruz. Olay, hayvanlarin mera ve tarlalara zarar vermesi üzerine çikan husumetten kaynaklanmaktadir. Olayla ilgili çok yönlü adli sorusturma devam etmektedir. Söz konusu olay, adli bir olay olup, belirli çevrelerce etnik bir kavga seklinde yansitilmaya çalismakta, bu yönde algi olusturulmaktadir. Bu tür provokatif paylasimlara ve haberlere itibar edilmemelidir."

Kaynak: AA