Avustralya'da Astrazeneca Asisi Kaynakli 2 Kisi Daha Öldü

Avustralya'nin Tazmanya ve Victoria eyaletlerinde AstraZeneca asisinin ilk dozunu yaptiran iki kisinin daha, kan pihtilasmasi nedeniyle hayatini kaybettigi açiklandi.

Ülkenin bagimsiz ilaç düzenleme kurumu Terapötik Ürünler Idaresi (TGA) tarafindan yapilan açiklamaya göre, AstraZeneca asisinin ilk dozunu yaptiran Tazmanya eyaletinde 44 yasindaki bir erkek ve Victoria eyaletinde 48 yasindaki bir kadin kan pihtilasmasi nedeniyle öldü.

TGA’nin haftalik asi güvenligi raporunda yasanan iki can kaybi için "Ailelerine ve sevdiklerine en içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanildi.

Öte yandan Avustralya'da asi uygulamasinin baslamasindan bu yana, uygulanan 6,1 milyon doz AstraZeneca asisina bagli oldugu belirtilen kan pihtilasmasindan ölenlerin sayisinin, bugünkü can kayiplariyla birlikte 6’ya yükseldigi bildirildi.

- Avustralya’daki Delta varyanti vakari yükseliyor

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantina karsi tam kapanmanin sürdügü Yeni Güney Galler (NSW), Güney Avustralya (SA) ve Victoria eyaletlerinde vaka sayilarindaki artisi sürüyor.

En fazla vakanin kaydedildigi NSW’de 124 yeni vaka bildirilirken, Victoria’da 26, SA’da 2 kisinin daha Kovid-19’a yakalandigi kaydedildi.

Ilk Kovid-19 vakasinin 25 Ocak 2020’de kaydedildigi Avustralya’da virüse yakalanan 32 bin 417 Avustralyalidan 915’i hayatini kaybetti.

Son haftalarda Delta varyantinin yükselise geçtigi ülkedeki toplam 1452 aktif vakadan 29’u yogun bakimda olmak üzere 142’sinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.???????

Kaynak: AA