Süleymaniye Camii'nde Binlerce Vatandasin Katilimiyla Bayram Namazi Kilindi

Süleymaniye Camii’nde binlerce vatandasin katilimiyla Kurban Bayrami namazi kilindi. Bayram sabahini Süleymaniye Camii’nde karsilayan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe de vatandaslarla bayramlasti.

Süleymaniye Camii'nde Binlerce Vatandasin Katilimiyla Bayram Namazi Kilindi
Süleymaniye Camii’nde binlerce vatandasin katilimiyla Kurban Bayrami namazi kilindi. Namaza Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe da katildi.

Namaz sonrasi cami çikisinda vatandaslarla bir araya gelen Varank ve Kabaktepe cemaatle bayramlasti. Bayramlasma sonrasi Bakan Varank ve AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe Kurban Bayramina dair açiklamalarda bulundu.

Vatandaslarin Kurban Bayrami’ni kutlayan Bakan Varank, "Bayram sabahindayiz, namazimizi eda ettik. Insallah kurbanlarimizi kesecegiz. Görüyorsunuz pandemi sonrasinda vatandaslarimiz ilk defa biraz daha rahat bir bayram geçiriyorlar. Rabbim daha nicelerini göstermeyi nasip etsin. Tabi her ne kadar biraz rahatlasak da tedbirlere riayet etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde ülkemizin önünün açilabilmesi için yine biz maskeye, mesafeye, temizlige dikkat etmemiz gerekiyor. Mutlaka asilanmamiz gerekiyor. Sayin Cumhurbaskanimiz bugün Kibris’ta, dün gitti. Tabi onun olmadigi bir bayram geçiriyoruz bu açidan biraz buruguz. Kendisinin oraya verdigi müjdeler var. Kibris özellikle Dogu Akdeniz’deki meselelerle birlikte degerlendirdigimizde önemli bir alan. Kibris’ta önümüzdeki dönemde hem Kibrisli Türk kardeslerimizin çikarlarini koruyacak hem Türkiye’nin çikarlarini koruyacak sekilde hareket etmemiz gerekiyor. Insallah bu bayrami bu sekilde geçirecegiz. Rabbim tüm ümmeti Muhammed’e en güzel bayramlari yasamayi nasip eylesin" diye konustu.



AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ise, "Tüm halkimizin, milletimizin ve Islam aleminin bayramini kutluyoruz, hayirlara vesile olmasini temenni ediyoruz. Hakikaten bayramlar bizim için temelde bayramlasmak ile beraber kardesligin, paylasmanin, huzurun, birlikteligin ve kendin için yasadigin gibi baskalari için de fedakarlik yapabilmenin zirveye çiktigi günlerdir. Biz ümit ediyoruz dünyada bu bahsettigimiz duygularin yasandigi günler sürekli hale gelsin. Tüm dünyada ve çevremizde yasanan sikintilarin son bulmasini temenni ediyoruz. Ülkemizde de birlik ve beraberligin daha da köklesmesini ve hayatimiza hakim olan bir renk haline gelmesini temenni ediyoruz. Dünyada bayrami yilda bir gün bile yasayamayan toplumlarin oldugunu biliyoruz. Onlar için de ayni güzel temennilerde bulunuyoruz. Dünyada uluslararasi kurumlarin da, küresel ölçekli örgütlerin de dünyada her günün bayram gibi yasanabilmesi için elinden gelen gayreti göstermesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA