Saglik Bakani Koca'dan Kurban Bayrami Mesaji Açiklamasi

'Asisini olanlardan istirham ediyorum; 'Ben asimi oldum, sagligim için gerekeni, topluma karsi da görevimi yaptim' demekle yetinmeyin, bu is asilanma orani yüzde 100'e yaklasinca bitecek. Asisini yaptirmayi erteleyenlerle lütfen konusun' 'Bu gidis, salginin geri dönüsünün olmadigi bir gidistir. Su anki bilgiler Kovid19'un uzun vadede asiyla ortadan kalkabilecegini göstermektedir. Çünkü asi, hastaligin kolay, belki de hiç fark edilmeyecek sekilde geçirilmesini saglamakla kalmamaktadir, bulastiriciligini da önleyebilmektedir' 'Isi saglama alincaya kadar tedbirlere devam etmeliyiz. Bayram günlerinde tipki eskisi gibi dikkatli olmaliyiz ki bu salgin dönemindeki son bayram olsun'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Asisini olanlardan istirham ediyorum; 'Ben asimi oldum, sagligim için gerekeni, topluma karsi da görevimi yaptim' demekle yetinmeyin, bu is asilanma orani yüzde 100'e yaklasinca bitecek. Asisini yaptirmayi erteleyenlerle lütfen konusun." çagrisinda bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabindan videolu Kurban Bayrami mesaji yayimladi.

"Buruk, gözümüz gelecekte üç bayram yasadik. Salgin henüz son bulmamis olsa da bu bayram önceki üç bayramdan farkli; artik asi var. Milyonlarca insan asi oldu. Henüz olmayanlar da pes pese asi yaptirmaya devam ediyor." ifadesini kullanan Koca, azalan endiselerin, kavusulan özgürlügün uyulan tedbirler ve asinin sonucu olduguna dikkati çekti.

Bakan Koca, sunlari kaydetti:

"Bilmenizi isterim ki bu gidis, salginin geri dönüsünün olmadigi bir gidistir. Su anki bilgiler Kovid-19'un uzun vadede asiyla ortadan kalkabilecegini göstermektedir. Çünkü asi, hastaligin kolay, belki de hiç fark edilmeyecek sekilde geçirilmesini saglamakla kalmamaktadir, bulastiriciligini da önleyebilmektedir.

Bunun için hatirlatiyorum, asinizi oldunuz mu? Asisini olanlardan yine bunun için istirham ediyorum; 'ben asimi oldum, sagligim için gerekeni, topluma karsi da görevimi yaptim' demekle yetinmeyin, bu is asilanma orani yüzde 100'e yaklasinca bitecek. Asisini yaptirmayi erteleyenlerle lütfen konusun."

- "Tedbirlere devam edelim" çagrisi

Saglik Bakani Koca, mesajinda, "Isi saglama alincaya kadar tedbirlere devam etmeliyiz. Bayram günlerinde tipki eskisi gibi dikkatli olmaliyiz ki bu salgin dönemindeki son bayram olsun. Kurban Bayrami'nizi yürekten kutluyorum, gelecekteki bayramlarin hazirliklarina simdiden baslamaliyiz." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA