(Özel) Turkuaz Deniziyle Görenleri Hayran Birakan Sakli Güzellik

Bursa’nin turkuaz renkli essiz deniziyle ön palana çikan köyü görenleri kendine hayran birakiyor.

(Özel) Turkuaz Deniziyle Görenleri Hayran Birakan Sakli Güzellik
Gemlik ilçesinin Karacaali köyü, denizi, tabiati ve sakinligiyle insanlari büyülüyor. Çukurda kalmasi sebebiyle, 7 tane tabelasi olmasina ragmen, gelmek isteyenler bu sakli kalmis güzelligi bulmakta zorluk çekiyor. Yüzlerce yillik köy olan yerlesim yeri, denizin kiyisinda kurulmus durumda. Turkuaz rengi denizi, sakinligi ve dogasiyla görenleri kendine hayran birakiyor. Kis aylarinda 600 kisinin yasadigi köyün nüfusu havalarin isinmasiyla birlikte 3 bin kisiyi buluyor.

Sahilinde dagdan akan dogal kaynak sularinin bulundugu tabiat harikasi köyün etrafi çam fistigi agaçlariyla çevrili. Köye gelip görenler hayran kaliyor. Huzur ve sakinlik içinde sahilde gezen Karacaali sakinleri, doganin ve huzurun içinde sicak havalarda denizin keyfini çikartiyor.

Köylerinin dogal güzellikleriyle ön palana çiktigini ifade eden Ali Turan, "Köyümüz denizin kenarinda. Sakinligi ve tabiî güzellikleri ile ön plana çikiyor. Köyümüzde kisin 600 olan nüfus yazin 3 bine çikiyor. Köyümüz zeytin ve çam fistigi agaçlariyla çevrili. Köyümüz çukurda kaldigi için herkes tarafindan bulanamiyor. Sakin ve turkuaz rengi deniziyle görenleri kendine hayran birakiyor. Köyümüzün denizi ve havasi çok temiz" dedi.

Kaynak: İHA