Kibris Baris Harekati'nin 47'Nci Yil Dönümü Kutlaniyor

Etkinlikler, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'in Atatürk Aniti'na çelenk sunmasi ile basladi Cumhurbaskani Erdogan: 'Türk milleti nasil 47 sene önce katliam tehdidiyle karsi karsiya birakilan Kibris Türk halkinin imdadina kosmussa bugün de yarin da elindeki tüm imkanlarla Kibrisli kardeslerinin yaninda olmayi sürdürecektir' KKTC Cumhurbaskani Tatar: 'Kibris Türk halkinin yeniden dogusu olan 20 Temmuz Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümünde sizden güç olarak mücadelemize devam ederken, ilkelerinizden ve gösterdiginiz aydinlik yoldan ayrilmayacagiz'.

Kibris Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümü etkinlikleri Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar'in Atatürk Aniti'na çelenk sunmasi ile basladi.

Girne Kapisi'ndaki Atatürk Aniti'nda düzenlenen törende, Cumhurbaskani Erdogan ve Cumhurbaskani Tatar'in yani sira, TBMM Baskani Mustafa Sentop, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, kuvvet komutanlari, Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, BBP Genel Baskani Mustafa Destici, DSP Genel Baskani Önder Aksakal, KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Önder Sennaroglu, Basbakan Ersan Saner, Basbakan Yardimcisi, Ekonomi ve Enerji Bakani Erhan Arikli, bakanlar, milletvekilleri, Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri, Kibris Türk Baris Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Zorlu Topaloglu, gaziler ve vatandaslar da hazir bulundu.

Tören, Cumhurbaskani Erdogan ve Cumhurbaskani Tatar'in, Atatürk Aniti'na çelenk birakmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi'nin okunmasi ve bayraklarin göndere çekilmesinin ardindan Cumhurbaskani Erdogan, anit özel defterini imzaladi.

Erdogan, deftere sunlari yazdi:

"Aziz Atatürk,

Bugün hem Kibris Türk halkiyla güç ve gönül birligi içinde gerçeklestirdigimiz Kibris Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümünü kutlamak hem de mübarek Kurban Bayramimizi idrak etmek üzere Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'ndeyiz.

Ada'yla ilgili kritik gelismelerin yasandigi bir dönemde gerçeklesen bu ziyaret Anavatan Türkiye olarak Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin huzuruna, refahina ve istikbaline verdigimiz önemin bir nisanesidir.

Türk milleti nasil 47 sene önce katliam tehdidiyle karsi karsiya birakilan Kibris Türk halkinin imdadina kosmussa bugün de yarin da elindeki tüm imkanlarla Kibrisli kardeslerinin yaninda olmayi sürdürecektir.

Kibris Türkü'nün hak, adalet ve özgürlük davasini uluslararasi planda da zafere tasiyana kadar mücadelemize kararlilikla devam edecegiz.

Ruhun sad olsun."

- "Ilkelerinizden ve gösterdiginiz aydinlik yoldan ayrilmayacagiz"

Cumhurbaskani Tatar da anit özel defterini imzaladi. Tatar, sunlari kaydetti:

"Yüce Atatürk,

Ilke, düsünce ve mücadelenizden güç ve ilham alan Kibris Türk halki, Anavatan Türkiye'nin sarsilmaz destegiyle yürüttügü direnisini zaferle sonuçlandirmis, bu direnisi 20 Temmuz Baris Harekati ile taçlandirmistir. Huzurunda bir kez daha söz veriyoruz; devletimizden, bagimsizligimizdan ve egemenligimizden asla vazgeçmeyecegiz. Kibris Türk halkinin yeniden dogusu olan 20 Temmuz Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümünde sizden güç olarak mücadelemize devam ederken, ilkelerinizden ve gösterdiginiz aydinlik yoldan ayrilmayacagiz. Sizi rahmet, saygi ve özlemle aniyoruz."

Törende, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsaminda katilimcilarin maske taktigi görüldü.

Kibris Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümü kutlamalari, Dr. Fazil Küçük Bulvari'nda yapilacak etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: AA