Japonya'da Moderna Asisinin 12-17 Yas Arasinda Kullanimina Onay

Japonya Saglik Bakanligi’nin uzman kurulu, ülkede halihazirda uygulanan Moderna üretimi Covid-19 asisinin 12-17 yas arasindaki kisilerde kullanimini onayladi.

Japonya'da Moderna Asisinin 12-17 Yas Arasinda Kullanimina Onay
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgini karsisinda asilama seferberligine geçtigimiz 17 Subat’ta saglik çalisanlari ile baslayan Japonya’da hükümet, simdiye dek yalnizca yetiskinlere uygulanan Moderna üretimi Covid-19 asisinin kullanim iznini genisletti. Japonya Saglik Bakanligi’nin uzman kurulu ABD’li ilaç sirketi Moderna tarafindan Covid-19’a karsi üretilen asinin 12-17 yas arasinda kullanimina onay verdi. Hükümetin, ülke çapindaki asilama programinin bir parçasi olarak Moderna asisinin söz konusu yas grubuna ücretsiz olarak saglanmasina dair kararin ise önümüzdeki günlerde verecegi bildirildi.

Son gelisme ile birlikte Moderna asisi, Pfizer-BioNTech üretimi asinin ardindan Japonya’da 12 yas ve üzeri için kullanim onayi olan 2. asi oldu.

Mayis’ta onay almisti

Japonya, Moderna üretimi Covid-19 asisinin 18 yas ve üstü kisilerde acil durumlarda kullanimina geçtigimiz Mayis ayinda onay vermis, Moderna asilari Tokyo ve Osaka’da Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafindan kurulan kitlesel asilama merkezlerinde ve yerel yönetimler, sirketler ile üniversiteler tarafindan yürütülen asilama programlarinda kullanilmisti. Simdiye dek yaklasik 27.5 milyon kisinin tamamen asilandigi Japonya’da Covid-19 vakalarinin toplam sayisi dün itibariyle 844 bin 539’a ulasmis, ölü sayisi da 15 bin 75 olmustu.
Kaynak: İHA