Il Protokolünden Sehit Ailelerine Bayram Ziyareti

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kurban Bayrami dolayisiyla sehit aileleri ile gazileri evlerinde ziyaret etti.

Il Protokolünden Sehit Ailelerine Bayram Ziyareti
Sehit ailelerini ve gazileri ziyaret sirasinda Vali Mahmut Çuhadar’a esi Serinay Çuhadar, AK Parti Adiyaman Milletvekili Ibrahim Halil Firat, Belediye Baskan Vekili Serif Ayaz, Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, Merkez ilçe Baskani Mustafa Alkayis, Il Emniyet Müdür Vekili Ahmet Demircan, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Vekili Abdurrahman Bilgiç ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Adiyaman Sube Baskani Haci Erdengi eslik etti.

Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, ziyaret programi kapsaminda ilk olarak geçtigimiz Subat ayinda Gara Bölgesinde PKK’li hainler tarafindan bir magaraya kaçirilarak kallesçe sehit edilen 13 sivilden biri olan Adiyamanli Aydin Köse’nin Kahta Ilçesine bagli Salkimbagi Köyündeki ailesini ziyaret ederek bayramini kutladi.

Buradaki ziyaretin ardindan protokol üyeleri, 2016 yilinda Adiyaman merkeze bagli Çamlica Köyü Bahçe Mezrasinda PKK bölücü terör örgütü mensuplarinin gerçeklestirdigi silahli saldiri sonucu evinin önünde sehit edilen Köy Korucusu Yusuf Sönmez’in ailesini ziyaret ederek bayramini tebrik etti.

Vali Mahmut Çuhadar Baskanligindaki heyet, daha sonra 22 Ekim 2015 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bagli ikikara tepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarina yönelik düzenlenen operasyonda yildirim düsmesi sonucu sehit olan Jandarma Uzman Çavus Kemal Mermer’in Zey Köyüne bagli Küçükoluklu Mezrasinda ikamet eden ailesini ziyaret ederek bayramini kutladi.

Il protokolünün sehit aileleri ve gazilere gerçeklestirdigi Bayram ziyaretinin son duragi 2017 yilinda Sirnak’in Gabar Daginda PKK bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çikan çatismada sehit olan Jandarma Uzman Çavus Faruk Yüksel’in ailesi oldu.

Gerçeklesen ziyaretlerde Vali Mahmut Çuhadar ve esi Serinay Çuhadar, sehit ailelerine çiçek takdim ederken, sehitlerimizin kiymetli emanetleri olan çocuklarini da kucaklayarak oyuncak ve çesitli hediyeler verdi.

Sehit aileleriyle sohbet ederek yakin ilgi gösteren Vali Mahmut Çuhadar, “Sehitlerimizin geride kalan anne, baba es ve çocuklari ile kardesleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Aziz vatan topraklari sehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârliklari sayesinde bizlere vatan olmustur. Sehitlerimizin hakkini ne yapsak ödeyemeyiz. Mübarek Kurban Bayrami dolayisiyla vatan ugruna canlarini feda eden aziz sehitlerimizin kabristani ile kiymetli sehit ailelerimizi ziyaret ettik. Bu vesile ile sehitlerimizi bir kez daha sükran ve minnet duygulariyla aniyor, sehit ailelerimizin, gazilerimizin ve Adiyamanli hemserilerimizin Mübarek Kurban Bayramini en kalbi duygularla kutluyorum” diye konustu.

Sehit aileleri ise, Vali Mahmut Çuhadar ve il protokolünün ziyaretinden duyduklari mutlulugu ifade ederek tesekkür etti.
Kaynak: İHA