Haci Adaylari Kurban Bayrami'nin Ilk Günü Cemarat'ta Seytan Tasladi

Müzdelife vakfesini tamamladiktan sonra geceyi orada geçirip tas toplayan haci adaylari, sabah saatlerinden itibaren Mina'ya geçerek Kurban Bayrami'nin ilk günü Cemarat'ta seytan tasladi.



Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'da yer alan habere göre, Kurban Bayrami'nin ilk günü sabah saatlerinden itibaren tekbir sesleriyle Mina'ya dogru harekete geçen haci adaylari, Cemarat'a ulasti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altinda hac ibadetini yerine getiren Müslümanlar, burada "büyük seytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 tas atti.

Haci adaylari seytan taslamanin ardindan ziyaret tavafi ve say için Kabe'ye geçecek. Burada tavaf ve sayi gerçeklestiren hacilar, kurbanlari kesildikten sonra tras olup ihramdan çikacaklar.

Ardindan bayramin ikinci ve üçüncü günü de hacilar Cemarat'ta sirasiyla "küçük, orta ve büyük seytana" yediser tas atacak.

- Kovid-19 önlemleri gölgesindeki 2'nci hac sezonu

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi, 12 Haziran'da, hac ibadeti için yurt disindan kimsenin kabul edilmeyecegini, yalniz ülke içinden kronik rahatsizligi olmayan, 18 ila 65 yas arasinda ve asi olmus kisilerden 60 bin kisinin hac farizasini yerine getirebilecegini açiklamisti.

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle geçen yil da sadece ülke içinden ve sinirli sayida haci adayini kabul etmisti.

Kaynak: AA