Gaziantep'te Kurbanlar Kesilmeye Baslandi

Gaziantep’te kurban kesimi için hazirliklarini tamamlayan vatandaslar bayram namazinin ardindan dualar esliginde kurbanlarini kesmeye baslarken, kurban kesim alanlarinda yogunluk yasandi.

Gaziantep'te Kurbanlar Kesilmeye Baslandi
Gaziantep’te bayram namazini kilan vatandaslar belediyelerin belirledigi kurban kesim alanlarina akin etti. Kurban kesim alanlarina gelen vatandaslar korona virüs salginindan dolayi atesleri ölçülerek alinirken görevliler maskesiz vatandaslara maske dagitti.

Sosyal mesafe tedbirlerine uyarak alana alinan vatandaslar kurban kesme telasina düstü. Kurban kesim ve satis alanlarini ulasmak isteyen çok sayida vatandas, yollarda yogunluk olusturdu. Kurban kesim alanlarinda da kurban kesme yogunlugu yasanirken kasaplar kurbanlari hizla kesmek için ter döktü.

Kurban kesim alanlari kana bulandi

Büyükbas kurbanlari çok sayida kisinin yardimiyla kesen kasaplarin kurbanlari yere yatirmada zorluk yasamasi dikkat çekti. Kurbanlari kesilen vatandaslar etlerini parçalamak için ugrasirken kesilen kurbanlarin akan kani kesim alanlarini kana buladi.

3 bayrami yasaklar altinda geçirdiklerini aktaran Gaziantepli vatandaslar, bu bayramin yasaksiz daha güzel geçtigini ifade etti.

Eski bayramlari özlediklerini aktaran vatandaslar, bayram namazinin ardindan kurban kesmeye basladiklarini belirterek, kurban etlerini kebap yaparak yiyeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA