Dokuz Eylül Üniversitesi 39 Yasinda

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 39. yasini kutluyor. 20 Temmuz 1982’de kurulan DEÜ’nün 39. kurulus yil dönümü nedeniyle açiklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite olarak gelecegi bugünden sekillendirmek anlayisi ile hareket ettiklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin temel degerlerine bagli olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdigi rotada ilerliyor; Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koyduklari ‘dünyanin ilk 500 arasinda bir Türk üniversitesi’ vizyonuna uygun çalismalar yürütüyoruz" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi 39 Yasinda
20 Temmuz 1982’de “Yüksekögretim Kurumlari Teskilati Hakkinda 41 Sayili Kanun Hükmündeki Kararname” ile kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi, 39. yasina ulasmanin gururunu yasiyor. DEÜ, Izmir’in 16 noktasinda, 10 enstitü, 17 fakülte, üç yüksekokul, bir devlet konservatuari, alti meslek yüksekokulu, 50 uygulama ve arastirma merkezi, bölgesel hizmet sunan Uygulama Arastirma Hastanesi ve 67 bin ögrencisiyle yetistirdigi, yetistirecegi beyin gücünü ülkemize kazandiriyor. Dokuz Eylül Üniversitesinin bütün mensuplariyla ögretim ve arastirma faaliyetleri ile kamusal sorumluluklarini titizlikle yerine getirdigini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "DEÜ, güzel Izmir’imizin geneline yayilmis hizmet agiyla ve yakaladigi ivme sayesinde yeniligin, degisimin, kalkinmanin merkezi olmayi da sürdürüyor. Ülkemizin ve kentimizin dinamiklerine dogrudan katki sunan kurumumuz, mezunlarina ile mensuplarina birçok imkâni ve firsati sunuyor; girisimcileri, inovasyon kültürünü destekleyerek bilginin ve entelektüel birikimin sosyal hayata transferini sagliyor" diye konustu.



“Ilklere imza attik”

Rektörlük olarak tarihi sorumluluklarinin farkinda olduklarini, son yillarda birçok ilke ve projeye imza attiklarini ifade eden Prof. Dr. Hotar, üniversitenin faaliyetlerini siralayarak, "DEÜ, mensuplariyla birlikte Izmir’in ilk veteriner fakültesini açmis, dis hekimligi fakültesini kurmustur. Aliaga Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesinin temelini atmis, üniversitemizin simgesi rektörlük binasini ’Korunmasi Gereken Kültür Varligi’ olarak tescil ettirmistir. Geleneksel ve Tamamlayici Tip Uygulama ve Arastirma Merkezini kurmus, turizm fakültesi ile Uygulamali Bilimler Yüksekokulunu Buca’daki Tinaztepe yerleskesine tasimistir. Seferihisar’da milli sporculari yetistirecek Yüzme Havuzu ve Spor Salonu Kompleksini hizmete açmis, Buca Tinaztepe’de olimpik yüzme havuzunun temelini atmistir. Agiz ve Dis Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezini, Ege Bölgesi Uygulama ve Arastirma Merkezini, Enerji Uygulama ve Arastirma Merkezini kurmustur. Balçova’daki güzel sanatlar fakültesi ile devlet konservatuvari binalarinin dönüsümü için çalismalarina hiz vermistir. Saglik yerleskesindeki birimlerin kullanacagi ek derslik binasinin insaatini tamamlamistir. Türkiye’nin ilk Bayrakbilim ve Türk Bayraklari Müzesini açmis, Türkiye’nin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalini hizmete almistir. Genetik Hastaliklar Tani Merkezimizi yenilemis, hemsirelik fakültesinde simülasyon laboratuvarini kurmustur. Covid-19 Tani Merkezini açmis, üniversitemizin engelsiz üniversite olma yolunda ödüller almasini saglamistir" diye konustu.



“Tesekkür ediyoruz”

Dokuz Eylül Üniversitesinin bundan sonra da aklin yolunda milli ve manevi degerlerine bagli bireyler yetistirmeye devam edecegini ifade eden Hotar, "Kamusal sorumluluklarimizi yerine getirmeye, bilim ile ülkemizi bulusturmaya devam edecegiz. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde payi ve emegi olan mensuplarimiza tesekkür ediyor, aramizdan ayrilan hocalarimizi ve arkadaslarimizi rahmetle yâd ediyoruz. Iyi ki varsin Dokuz Eylül Üniversitesi, nice yaslara" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA