Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Bayram Namazini Millet Camisi'nde Kildi Açiklamasi

'(AB Adalet Divaninin basörtüsü karari) Ben buradan din ve vicdan hürriyetini yok eden böyle ikircikli bir karari siddetle kinadigimi ifade etmek istiyorum' '(Kovid19 salgini) Bayrama daha kontrollü bir sekilde girdik. Kismet olursa salginla mücadelede tünelin sonunu gördük gibi'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Avrupa Birligi (AB) Adalet Divaninin basörtüsü kararina iliskin, "Din ve vicdan hürriyetini yok eden böyle ikircikli bir karari siddetle kinadigimi ifade etmek istiyorum." dedi.

Bayram namazini Millet Camisi'nde kilan Oktay, camiden ayrilirken basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Tüm vatandaslarin ve Islam aleminin Kurban Bayrami'ni tebrik eden Oktay, bayramin baris ve huzura vesile olmasini diledi.

Kibris Baris Harekati'nin yil dönümünü de kutlayan Oktay, "Baris ve Özgürlük Bayrami dolayisiyla tüm Kibrisli kardeslerimizin bayramini tebrik ediyorum. Cumhurbaskanimizi ve tüm heyetimizi kucaktan selamlayan KKTC'deki vatandaslar basta olmak üzere tüm Müslüman ülkelerin, dünyadaki Müslümanlarin bayramlarini tebrik ediyorum." dedi.

Salginla mücadelede kontrolün elden birakilmamasini isteyen Oktay, vatandaslardan temizlik, maske ve mesafe kurallarina uymalarini talep etti.

Fuat Oktay, "Kisitlamalarin yasandigi son Kurban Bayrami olmasini diliyorum. Bundan sonra Allah nasip ederse canigönülden kucaklasabilecegimiz, birbirimizi çok daha rahatlikla ziyaret edebilecegimiz bir bayrami insallah yasariz. Geçen yila göre bu yil çok daha iyiyiz. Bayrama da daha kontrollü bir sekilde girdik. Kismet olursa salginla mücadelede tünelin sonunu gördük gibi. Bu süreci temizlik, maske ve mesafe kurallarina uyarak insallah daha rahat bir sekilde kapatmayi arzu ediyoruz. Kontrolü elden birakmamayi özellikle hatirlatmak istiyorum." diye konustu.

Rize'deki sel felaketinde yasamini yitirenlere rahmet, yakinlarina ve millete bassagligi dileyen Oktay, kayiplari arama çalismalarina devam edildigini bildirdi.

AB Adalet Divaninin basörtüsü kararini elestiren Oktay, kararin adaletsizligin bir örnegi oldugunu dile getirdi.

Oktay, kararin siddet ve ayrimciligin ta kendisi oldugunu belirterek, "Ben buradan din ve vicdan hürriyetini yok eden böyle ikircikli bir karari siddetle kinadigimi ifade etmek istiyorum." dedi.
Kaynak: AA