Çamlica Cami'nde Bayram Namazi Coskusu

Kurban Bayrami namazi için binlerce vatandas, Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlica Camisi’ne akin etti. Korona virüs salgini karsi önlemler alinarak binlerce kisi bayram namazi kildi.

Çamlica Cami'nde Bayram Namazi Coskusu
Dünyayi etkisi altina alan ve Türkiye’de de binlerce vatandasin ölümüne neden olan korona virüs salgini Kurban Bayrami namazinda da unutulmadi. Bayram namazi için günün ilk isiklariyla birlikte Çamlica Camisi’ne akin eden vatandaslar, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarini gözeterek ibadetlerini gerçeklestirdi. Ayrica cami girisinde vatandaslarin vücut ateslerini ölçen kamera da yerlestirildi. Üsküdar Belediyesi de cami giris ve çikislarina el dezenfektani yerlestirdi.

Cami içerisindeki kapasite doldu cemaat disariya tasti

Korona virüs tedbirleri kapsaminda sosyal mesafeyi göz önünde bulundurarak ibadetlerini gerçeklestiren vatandaslari güvenlik görevlileri sik sik uyardi. Sosyal mesafenin ihlal edildigi anlarda müdahale eden güvenlik görevlileri vatandaslari daha önceden belirlenen noktalara yönlendirerek bayram namazinin korona virüs salgini tedbirlerinin göz ardi edilmeden kilinmasini sagladi.
Kaynak: İHA