Adil Öksüz'ün Darbe Girisiminde Akinci Üssü'ndeki Görüntüleri Ortaya Çikti

Darbe girisiminin basarisizliga ugradigini anlayan Öksüz, 16 Temmuz sabahi saatler 11.02'yi gösterdiginde sözde Jandarma Genel Komutanligi mahrem imami Nurettin Oruç ile Ögretmenler Gazinosu'nun önünde kameralarca kaydedildi Kisa bir süre burada kalan Öksüz ve Oruç'u, bir grup darbeci askerin ugurladigi kayitlarda yer aldi Öksüz'ün Akinci Üssü'nden firar etmeden önceki bu görüntüleri, Akinci Üssü'nde olmadigini iddia eden darbecileri bir kez daha yalanladi

TANJU ÖZKAYA - Fetullahçi Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girisimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz'ün Akinci Üssü'ndeki görüntüleri ilk kez ortaya çikti.

Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesi'nce 12 Temmuz'da gerekçeli karari tamamlanan Akinci Üssü darbe girisimi davasinin delileri arasinda Öksüz'ün görüntüleri de yer aldi.

Gerekçeli kararda yer verilen görüntü döküm belgesine göre Öksüz, 15 Temmuz gecesi Ankara'da terör estiren pilotlarin talimat aldigi 143. Filo Komutanliginin güvenlik kameralarinca kaydedildi.

Darbe girisiminin basarisizliga ugradigini anlayan Öksüz, 16 Temmuz sabahi saatler 11.02'yi gösterdiginde sözde Jandarma Genel Komutanligi mahrem imami Nurettin Oruç ile Ögretmen Gazinosu'nun önünde görüldü.

Kisa bir süreligine burada kalan Öksüz ve Oruç, daha sonra bir grup darbeci asker tarafindan ugurlandi.

Öksüz'ün Akinci Üssü'nden firar etmeden önceki son görüntülerine iliskin "görüntü döküm belgesinde" su tespitlere yer verildi:

"Ögretmen Gazinosu kapisinin önünde büyük bir kalabaligin toplandigi, sivil kiyafetli olarak sanik Adil Öksüz'ün, elinde el çantasi ve bir valizle kapi önündekilerle konustugu, sanik Nurettin Oruç'un elinde el çantasinin bulundugu, kapi önündeki kalabalik askeri grubun sivil imamlari Ögretmen Gazinosu'ndan ugurladiklari, onlarin pesinde bir anda Ögretmen Gazinosu'nun bosaldigi anlasilmaktadir."

Bu görüntüler, olay gecesi Adil Öksüz'ün Akinci Üssü'nde olmadigini iddia eden darbecileri bir kez daha yalanladi.

- Akin Öztürk de görüntülerde

Akinci'daki güvenlik kameralarina, 141 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilan eski orgeneral Akin Öztürk de yansidi.

Kamera kayitlarina göre Öztürk, saat 11.12'de, yaninda korumasi ve emir astsubayi ile Ögretmen Gazinosu'nun yanindaki odaya geçti.

Bir süre sonra odadan çikan Öztürk, eski tuggeneral Kubilay Selçuk ve eski tugamiral Hakan Evrim'in de arasinda bulundugu darbe saniklariyla konustuktan sonra filodan ayrildi.

Saatler 11.22'yi gösterdiginde darbe saniklarindan olusan bir grubun, Ögretmen Gazinosu koridorundan filoyu terk ettigi görüldü.

Görüntü döküm belgesine göre 143. Filo Komutanliginin güvenlik kamera saatlerinin 47 dakika geride oldugu, bu nedenle ekrana yansiyan saatlere bu sürenin eklenmesi gerektigi vurgulandi.

- Darbe girisiminden sonra kayiplara karisti

Darbe girisimini Akinci Üssü'nde yöneten örgütün sivil imamlardan Adil Öksüz, 15 Temmuz'dan sonra kayiplara karisti.

Öksüz'ün, ihanet girisiminden 4 gün önce darbe planini örgüt elebasi Fetullah Gülen'in onayina sundugu, hakkinda hazirlanan iddianamede yer aldi.

Girisimin bastirilmasinin ardindan kaçarken yakalanan Öksüz, sorgusunda Kahramankazan'a "arsa bakmaya" gittigini iddia etti.

Öksüz, sulh ceza hakimligince serbest birakildiktan sonra Ankara'dan Istanbul'a geçti.

Sakarya Akyazi'daki kayinpederinin evine 19 Temmuz'da giden Öksüz'ün izine bu tarihten sonra rastlanmadi.

Öksüz, 15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde yasanan terör olaylarindan sorumlu tutuluyor.

Kaynak: AA