Yesilyurt Mahallesi'nde 'Hamdi-Zarife Sanliünal Cami' Ibadete Açildi

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin katilimi ile Melikgazi Belediyesi, Yesilyurt Mahallesinde Melikgazi Belediyesi ve hayirsever isbirligi ile yapimi tamamlanan Hamdi-Zarife Sanliünal Cami’nin açilisi yapildi.

Yesilyurt Mahallesi'nde 'Hamdi-Zarife Sanliünal Cami' Ibadete Açildi
Açilis törenine Vali Yardimcisi Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, Il Müftüsü Prof. Dr. Sahin Güven, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, ilçe belediye baskanlari, Melikgazi Ilçe Baskani Gökhan Ülke, AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin ve davetliler katildi.

Melikgazi’ye ölümsüz bir eser daha kazandirmanin sevincini yasadiklarini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, “Uzun bir süreden sonra açilis ve temel atma programlarimiz basladi.

Yesilyurt bölgesi yogun nüfusu ile birlikte Kayseri’nin yeni yüzü, yeni yerlesim alanlarindan biri. Bu bölgede yogun çalismalarimiz gayretlerimiz var. Camimizin hayirseveri Hamza amca ve esi bugün aramizda. Birlikte bu camiyi açmanin gururunu yasiyoruz. Cenabi Allah herkese böyle güzel hayirlar yapmayi nasip etsin. Belediye olarak cami insaatinin yarisindan fazlasini belediye olarak biz karsiladik. Biz Melikgazi’nin temel ihtiyaçlarini giderme noktasinda yogun gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda bu cami ile birlikte tam 9 Cami daha su anda yükseliyor. Yani 2 sene içerisinde 10 caminin temelini attik. Bir kismi su anda açilisa hazir. Tam 4 tane Kur’an kursu insaatini yaptik. Saglik Ocagi konusunda da iddialiyiz. 7 tane saglik ocaginin su anda temelini attik bugün birini hizmete açtik. Birde en önemli deger verdigimiz seylerden bir tanesi gençligimiz. Onlar için, su anda da tam 12 tane okulun insaati devam ediyor, projesi devam edenler var. Dolayisiyla Melikgazi olarak 2024 yerel seçimlerine geldigimizde insallah Melikgazi’deki okul, saglik ocagi, cami, Kur’an kursu ihtiyacinin büyük bölümünü karsilamis olacagiz. 58 mahallemizde farkli farkli projeler yapiyoruz. 80 günde 80 park temasi ile yola çikmistik ve parklarimizi ilçemize kazandirdik. Hizmetlerin daha iyisini yapmak için mücadele veriyoruz. Hamdi Amca ve Zarife Teyze’mize bu güzel hayirlari için tesekkür ediyorum” dedi.

Il Müftüsü Prof. Dr. Sahin Güven ise, caminin hayirli olmasini dileyerek Melikgazi Belediyesi ve hayirsever Zarife Sanliünal’a tesekkür etti. Vali Yardimcisi Mehmet Hüseyin Nail Anlar da bir konusma yaparak, “Kayserimiz marka bir sehir. Hayirseverlerimiz her alanda bizi gururlandiriyorlar. Bu Kayseri’nin kültüründen ve geleneklerinden gelen bir durum. Belediye baskanlarimiza ve hayirseverlerimize de tesekkür eder, caminin hayirli olmasini dilerim” dedi.

Melikgazi’nin gelismesinde ve güzellesmesinde Baskan Mustafa Palancioglu ve ekibinin büyük emegi oldugunu söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ise, “Ben degil biz kültürü ile yasamamizin meyvelerini topluyoruz. Sehrimiz büyüyor ve ihtiyaçlarda giderek artiyor. Hayirsever Hamdi Amca, Sadakay-i cariyenin en güzel örnegini sergiliyor. Hayirli olmasini dilerim” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz ise, “Bugün güzel bir hayra eslik ediyoruz. Bu güzel hayirda emegi geçen herkese tesekkür ederim. Cemaati bol olur insallah” diye konustu.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki ise caminin Melikgazi’ye ve Kayseri’ye hayirli olmasini dileyerek, “Allah hepimizi hayir isleyenlerden eylesin. Kayseri hayirseverlikte zirve bir sehirdir. Bu güzel hayri yaptigi için Hamdi Amca’dan Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA