Uzman Çavusun Ismi, Sehit Düstügü Camiye Verildi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde askerleri tasiyan minibüsün freni patlamasi neticesinde çarptigi ve bir askerin sehit oldugu cami insaati tamamlandi. Kazada sehit düsen Uzman Onbasi Orkun Eyice’nin adi verilen cami, sehit annesinin de katildigi törenle hizmete açildi.

Uzman Çavusun Ismi, Sehit Düstügü Camiye Verildi


Geçtigimiz yil Körfez ilçesi Haci Osman Mahallesi Nihal Atsiz Sokak üzerinde meydana gelen kazada, yokus asagiya inerken freni patlayan midibüs karsi seritten gelen otomobil ile çarpistiktan sonra insaat halindeki caminin duvarina çarparak durabildi. Kazada görevden dönen 8 askeri personel yaralanirken, agir yaralanan Uzman Onbasi Orkun Eyice ise yaklasik 1 buçuk aydir süren yasam savasina yenik düserek, 6 Ekim 2020 yilinda sehit oldu. Körfez Belediyesi tarafindan Haci Osman Mahallesi’nde baslatilan çalisma ile kazanin yasandigi cami insaati tamamlanarak ibadete hazir hale getirildi.

Kazada sehit düsen Uzman Onbasi Orkun Eyice’nin adi verilen cami düzenlenen törenle hizmete açildi.

Sehit annesi duygu dolu anlar yasadi

Uzman Onbasi Orkun Eyice Camii’nin açilis törenine, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yilmaz, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Körfez Ilçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, sehit Orkun Eyice’nin ailesi ve protokol temsilcileri katildi.

Törende sehit annesi zaman zaman duygu dolu anlar yasadi.

"Sehidimiz kendi ismini kendi koydu"

Mahallede camiye ihtiyaç oldugunu ifade eden Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, "Isim olarak ‘ne koyalim?’ diye düsünürken aklimiza burada yasanan elim bir kaza geldi. Bir askerimiz sehit olmustu. Bu olayin olmasi, bizim sehidin ismini camiye vermemizi sagladi. Dogru bir is yaptigimizi düsünüyorum. Tam da caminin oldugu noktada, sehidimizin içinde bulundugu otobüs buraya çarparak durmustu. Adeta sehidimiz camiye ismini kendi koymustu. Rabbim mekanini cennet eylesin. En azindan sehidimize görevimizi yapma mutlulugu içerisindeyiz" dedi.



150 kisi kapasiteli cami hizmete açildi

Konusmalarin ardindan 858 metrekarelik alanda insa edilen 150 kisi kapasiteli cami, davetlilerin katilimiyla hizmete açildi.
Kaynak: İHA