Türk Kizilay Senegal Delegasyonu, Dakar'da Laliga Ile Futbol Sahasi Açti

Türk Kizilay Senegal Delegasyonu, Ispanya profesyonel ligi LaLiga is birliginde tamamladiklari hali sahanin açilisini yapti.

Türk Kizilay Senegal Delegasyonu tarafindan onarimi yapilan Senegal Kizilhaç yerleskesindeki Roosevelt Anaokulunun bahçesinde, LaLiga destegiyle tamamlanan hali sahanin açilis töreni düzenlendi.

Törene, Türk Kizilay Senegal Delegasyonu Baskani Abdullah Kaya, Senegal Kizilhaç Baskani Bafou Ba, LaLiga temsilcisi Ramata Thiam Diaw, Türkiye'nin Dakar Büyükelçiligi 2'nci Katibi Atakan Ezgü ve Türk kurumlarinin temsilcileri katildi.

Törende konusan Senegal Kizilhaç Baskani Ba, Türk Kizilay'a tesekkür ederek, is birliklerini devam ettirmek istediklerini söyledi.

Diaw da LaLiga olarak Türk Kizilay Senegal Delegasyonu ve Senegal Kizilhaçi ile çalismaktan mutluluk duyduklarini belirtti.

Türk Kizilay Senegal Delegasyonu Baskani Kaya da ülkeye geldikleri Temmuz 2020'den bu yana çesitli is birlikleri için arastirma halinde olduklarini, bu kapsamda LaLiga ile de böyle bir projeyi gerçeklestirdiklerini söyledi.

Kaya, "Daha önce onarimini yaptigimiz Roosevelt Anaokulu'nun arka bahçesinde buradaki çocuklarin hem fiziksel hem de ruhsal gelisimine katki saglayacak hem de okul motivasyonlarini güçlendirecek bu projeyi LaLiga ile is birliginde hayata geçirdik. Bu hali saha hem anaokulu hem de ilkokul ögrencilerinin kullanimina açik olacak. LaLiga'ya da is birlikleri için tesekkür ediyoruz. Yakin gelecekte de bu is birligimizi devam ettirmek istiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA