Trabzon'da Kabotaj Bayrami Dolayisiyla Yagli Direk Yarislari Düzenlendi

Trabzon'da Denizcilik ve Kabotaj Bayrami etkinlikleri kapsaminda Red Bull Yagli Direk yarislari düzenlendi.

Trabzon Valiliginin himayelerinde, Trabzon Liman Baskanliginin koordinesinde Faroz Limani'nda gerçeklestirilen etkinlikte katilimcilar, yaglanmis bir diregin ucundaki bayragi kaparak birinci olmak ve en havali düsüsü gerçeklestirerek jüriyi etkilemek için kiyasiya mücadele etti.

Çok sayida vatandasin karadan izledigi etkinlikte, tekneleriyle denize açilan vatandaslar da yarislara ilgi gösterdi.

Yüzme yarisi, suda ördek yakalama ve su jetli uçan adam gösterileriyle baslayan etkinlikte, yagli direk yarislarina katilan 75 katilimci, bu yil uzunlugu 12 metreye çikarilan ve yaga bulanmis haldeki 40 derecelik bir açiyla yerlestirilen kütügün ucunda bulunan Türk bayragini almaya çalisti.

Kiyasiya geçen mücadeleler sonunda Türk bayragini almayi basaran Yunus Emre Kul, yarislarin kazanani oldu. Kamuran Erdogan ise en havali düsüsü gerçeklestirdi.

Etkinlikte konusan Trabzon Liman Baskani Muhammet Özçelik, Denizcilik ve Kabotaj Bayrami'nin 95'nci yilini kutlamanin sevincini yasadiklarini belirtti.

Özçelik, Kabotaj Kanunu'nun imtiyazlarin sona ermesini saglamasi nedeniyle denizciligin gelismesi adina önemli bir dönüm noktasi oldugunu belirterek, "Deniz ticareti, ulasimi ve kültürünün daha da gelisecegi bir gelecek dilegiyle denizlerdeki bagimsizligimizin simgesi Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlu olsun." ifadelerini kullandi.

Etkinlige, Trabzon Deniz Kuvvetleri Komutani Deniz Albay Mustafa Dogan, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Il Saglik Müdürü Hakan Usta, Trabzon Liman Baskani Muhammet Öztürk, Trabzon Liman Isletme Müdürü Muzaffer Ermis, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TISKI Genel Müdürü Ali Tekatas, Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Baskani Ayhan Pala ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: AA