Sorgun'da Eski Maden Alaninin Park Yapilmasi Için Sözlesme Imzalandi

Yozgat'in Sorgun ilçesinde Kaplicalar mevkisinde atil durumda bulunan, eski kömür ocagi alaninin üst kullanim hakkinin 49 yilligina Sorgun Belediyesine verilmesiyle ilgili sözlesme imzalandi.

Sorgun Belediyesinde yapilan imza törenine, Yeni Anadolu Madencilik Genel Müdürü Hasan Altuntas, Genel Müdür Yardimcisi Kemal Kazan ve Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci katildi.

Sözlesme imzalandiktan sonra açiklama yapan Belediye Baskani Ekinci, üst kullanim hakki belediyeye verilen atil durumdaki bu alani yeniden canlandirarak, Iç Anadolu’nun en büyük parkini Sorgun'a kazandirmak için çalismalara basladiklarini söyledi.

Parkin 550 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacagini ve bölgenin tamamina hitap edecegini belirten Ekinci, sunlari kaydetti:

"Bu alan içerisinde mesire alanlari, kus gözlem kulesi, kamp alanlari, at egitim ve binicilik alani, kafe ve restoranlar, yürüyüs yolu, bisiklet yolu, spor sahalari, atv ve go-kart pisti yer alacak. Doganin içerisinde yer alan, benzerlerinin arasinda fark yaratacagina inandigimiz bu yasam alanini ihlamur, sedir, ceviz, igde, kusburnu ve mahlep agaçlari ile yesillendirecegiz. Ailelerin çocuklariyla vakit geçirebilecegi, sehir disindan gelen misafirlerimizi gururla agirlayacagimiz bir park olacak. Özellikle gençlerin sosyal faaliyetlerini gerçeklestirmeye olanak saglayacak sekilde projelendirdigimiz yeni sosyal yasam alanimizi, bir yil içinde bitirerek kiymetli hemserilerimizin kullanimina sunacagiz."

Kaynak: AA