Sevindiren Tablo, Asilama Yüzde 60 Oranina Ulasti

Sivas’ta korona virüsle mücadele kapsaminda Sivas’ta asilama orani yüzde 60 seviyelerine ulasti.

Sevindiren Tablo, Asilama Yüzde 60 Oranina Ulasti
Sivas’ta Covid-19’la mücadelede ve asilama çalismalarinda büyük mesafe kat edildi. Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Il Saglik Müdürü F. Selçuk Mogulkoç, Numune Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Kenan Kaygusuz ve Halk Sagligi Baskani Dr. Sefa Metin’le bir araya gelerek, salginin kontrolü ve asilamada gelinen son durumu degerlendirdi. Sivas’ta 2 Temmuz saat 16.00 itibariyle 1. doz asi uygulanan kisi sayisi 269 bin 469, 2. doz asi uygulanan kisi sayisi 130 bin 357 olmak üzere toplam 406 bin 388 kisiye Covid-19 asisi uygulandigi bildirildi.

Sivas’ta vaka sayilari büyük oranda düstü

Vali Salih Ayhan, Türkiye genelinde oldugu gibi Sivas’ta da salginin kontrolü noktasinda basarili bir süreç yönetildigini ifade ederek, “Yatan hasta sayisi ve günlük yapilan testler dikkate alindiginda, yaz yogunlugu olmasina ragmen salginin seyrinin azaldigini ifade etmek istiyorum. Salgin döneminde azim ve gayretle çalisan saglik çalisanlarina emekleri için tesekkür ediyorum. Ilimizin nüfusu 2 Temmuz itibariyle 2 katina çikti. Nüfus artisi daha önceleri bizleri çok ciddi anlamda tedirgin ediyordu. Ancak alinan tedbirler ve asilama oraninin yüksek olmasi nedeniyle vaka sayilarinda düsüs yasanmaya baslandi.” dedi.

Nüfusun yüzde 60’i asilandi

Il genelinde asilama oraninin yüzde 60 civarinda oldugunu ifade eden Vali Ayhan, “Cografyamiz çok genis olmasina ragmen hastanelerimizde vatandasimiza asiya ulasim konusunda en iyi illerden bir tanesiyiz. Saglik Bakanligimizin 15 Temmuz’a kadar halkimizin yüzde 70’ni asilama hedefi var. Insallah Sivas olarak bizde önümüzdeki iki hafta içinde bu hedefe ulasacagiz” diye konustu.

Bazi vatandaslarin asilamada direnç gösterdigine dikkat çeken Vali Ayhan, saglik çalisanlarinin ise asilamanin toplumun hassasiyet göstermesi gereken bir konu oldugu yönünde sahada ikna çalismalari yürüttügünü belirtti.

Asi olmayan vatandaslara çagrida bulunan Vali Ayhan, “Bazi vatandaslarimizin asi ile ilgili bilgi kirliligine itibar etmemelerini, bilim insanlarina kulak vermelerini istiyoruz. Sehrin valisi olarak bende 3. doz asimi yakinda olacagim. Normallesen hayatin devam etmesi için herkesin üzerine düsen görevi yapmasi gerekiyor. Tedbirleri elden birakmayalim. Insallah Eylül ayinda okullar açilacak, hayat daha da normallesecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA