Seker Hastasinin Yanan Ayagi, Erzurum Sehir Hastanesinde Kesilmekten Kurtarildi

Agrili 73 yasindaki Yusuf Inak: 'Erzurum Sehir Hastanemizdeki doktorlarimiza helal olsun, ayagim gitmisti. Onlar ayagimi tedavi etti ve sanki yeni bir ayak verdiler. Kesilecek denilen ayagimi kurtardilar' Dr. Mehmet Öztürk: 'Erken müdahale etmesek nekroz daha ilerleyip kemik enfeksiyonu gelisecek ve ayak kesilecekti. Simdi yarasi temiz. Cilt defektini kapatmayi planliyoruz'

ILHAMI ERKILIÇ - Agri'da oturan 73 yasindaki Yusuf Inak'in, sicak su dökülmesiyle yanan ve seker hastasi oldugu için kesilme riski olusan ayagi, Erzurum Sehir Hastanesinde doktorlarin erken tani ve müdahalesiyle kesilmekten kurtarildi.

Elektrikli isiticidaki suyun dökülmesiyle ayagi yanan ve Agri ile Igdir'daki devlet hastanelerinde bir süre tedavi gören Inak, daha sonra Erzurum Sehir Hastanesi Yanik Tedavi Merkezine basvurdu.

Seker hastasi oldugu için ayaginin kesilme ihtimali bulunan Inak, burada doktorlarin erken tani ile yaklasik 2 ay süren medikal ve cerrahi tedavisi sonucu sifa buldu.

Yusuf Inak, AA muhabirine yaptigi açiklamada, tedaviye ragmen yarasinin iyilesmemesi üzerine Erzurum Sehir Hastanesine basvurdugunu söyledi.

Seker hastasi oldugu için yaranin iyilesemeyecegine çok üzüldügünü anlatan Inak, "Erzurum Sehir Hastanemizdeki doktorlarimiza helal olsun, ayagim gitmisti. Onlar ayagimi tedavi etti ve sanki yeni bir ayak verdiler. Kesilecek denilen ayagimi kurtardilar." dedi.

Ayaginin kesilmekten kurtarildigina çok sevindigini belirten Inak, sunlari kaydetti:

"Burada doktorlar ayagimi kurtarmak için çok çabaladilar ve çok üzerinde durdular. Allah'a sükür ayagimi kurtardilar. Buranin sorumlusu Dr. Mehmet Öztürk olmasaydi ayagim kesilebilirdi. Allah doktorlarimizdan razi olsun. Öyle güzel tedavi ettiler ki yeni bir ayak kazandim. Çok mutluyum. Hastanenin imkanlari çok güzel, baska yerde böyle güzel hizmet görmedim."

Hastanin oglu Sebih Inak da Igdir'da babasina ayaginin kesileceginin söylendigini belirterek, "Bu süreçten sonra Erzurum Sehir Hastanesine geldik. Sag olsun buradaki doktorlar 2 ay boyunca elinden gelenin fazlasini yapti ve babamin ayagini kesilmekten kurtardi. Ailecek çok sevinçliyiz. Hocalarimiz gece gündüz demeden babamla ilgilendi. Allah devletimizden, doktorlarimizdan ve hastane personelinde razi olsun." ifadelerini kullandi.

- "Erken müdahale etmesek ayak kesilecekti"

Yanik Tedavi Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Öztürk ise Iklinige getirildiginde Inak'in ayak yarasinin çok kötü ve enfekte oldugunu anlatti.

Öztürk, "Hastanin yara bakimlarini yaptik, tendomlar iyi degil ve açikti. Cilt defekti ve kaybi vardi. Yara bakimlari sonrasi yara iyilesti. Erken müdahale etmesek nekroz daha ilerleyip kemik enfeksiyonu gelisecek ve ayak kesilecekti. Simdi yarasi temiz. Cilt defektini kapatmayi planliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA