'Sehrimdeki Doga, Tarih Ve Kültür Kesiflerim-3' Projesinin Açilisi Yapildi

Erzincan’da, TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari kategorisindeki "Sehrimdeki Doga, Tarih ve Kültür Kesiflerim-3" projesinin açilisi yapildi.

'Sehrimdeki Doga, Tarih Ve Kültür Kesiflerim-3' Projesinin Açilisi Yapildi
Il Milli Egitim Müdürlügü adina Erzincan Bessaray Ortaokulunda görevli Murat Utku’nun TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari alaninda hazirlamis oldugu ve yürütücülügünü yaptigi "Sehrimdeki Doga, Tarih ve Kültür Kesiflerim-3" konulu projenin açilisi 15 Temmuz Sehitleri Imam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçeklestirildi.

TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari koduyla desteklenen ’’Sehrimdeki Doga, Tarih ve Kültür Kesiflerim-3’’ adli proje 1 Temmuz 2021 - 09 Temmuz 2021 tarihleri arasinda yapilmasi planlanmakta.

TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari koduyla desteklenen söz konusu proje dogrultusunda 7. siniftan 8. sinifa geçen 30 asil, 6 yedek ögrenci ile proje ekibi belirlenen etkinlik programi dogrultusunda Erzincan’in dogal alanlarindan Eksisu Sazligi, Ergan Dagi, Kemaliye Karanlik Kanyon, Çaglayan Girlevik Selalesi ile Refahiye Dumanli Tabiat parkinda doga egitimi, Altintepe, Terzibaba Türbesi, Kemah Kalesi, Kemah Evleri, Iliç Bagistas Tren Istasyonu, Kemaliye Ali Demirsoy Doga Tarih Müzesi, Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi ve Kemaliye Evlerinde kültürel miras egitimi verilecek.

Erzincan Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün açilista konusma yaparak, “Projede emegi geçen basta ögrencilerimize, proje ekibimizdeki yürütücü Murat Utku, proje uzmani Hamza Albayrak ve proje çalisma arkadaslarimiza tesekkür eder, projenin ilimize hayirli olmasini temenni ederiz.” dedi.

Düzenlenen açilis törenine, Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün, Sube Müdürleri Abdullah Sahin, Fikret Ayaz, Hüseyin Erol, okul idarecileri, veliler ve projede görevli ögrenciler katilim sagladi.
Kaynak: İHA