'Safranbolu'da Gece Yürüyüsü' Etkinligi Düzenlendi

Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder: 'Bugünü yani yasaklarin kalkmasini bize yasatan saglik çalisanlarina yürüyüsümüzü ithaf ediyoruz. Tüm saglik çalisanlarina sükranlarimizi sunuyoruz'

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda uygulanan kademeli normallesmenin üçüncü etabinin baslamasi dolayisiyla "Safranbolu'da Gece Yürüyüsü" etkinligi yapildi.

Safranbolu Belediyesinin destegi ile Safranbolu Turizm Isletmecileri Derneginin organize ettigi yürüyüs, Kiranköy Ulu Cami önünden baslayarak tarihi çarsi içinden geçilerek Hidirlik tepesinde sona erdi.

Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder, yürüyüs sonunda gazetecilere, uzun zamandir Safranbolu'nun güzel gecelerinden mahrum kaldiklarini söyledi.

Tarihi ilçenin gece güzelligini özlediklerini belirten Ergüder, "Bugün yasaklarin kalkmasiyla kutlama ve birlikte Safranbolu'nun güzelligine dalma yürüyüsü yapmak istedik. Çok güzel bir kalabalik olustu. Safranbolu Doga ve Dag Sporlari Kulübü bize eslik etti. Belediyenin destegiyle yaptik bu etkinligi. Çok keyifli oldugunu düsünüyorum." dedi.

Ergüder, el ele keyifli bir yürüyüs yaptiklarini dile getirerek, "Bugünü yani yasaklarin kalkmasini bize yasatan saglik çalisanlarina yürüyüsümüzü ithaf ediyoruz. Tüm saglik çalisanlarina sükranlarimizi sunuyoruz." diye konustu.

Etkinlik, toplu fotograf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA