OMÜ'de Ziraat Mühendisi Adaylari Stajlarini Yapmak Için Sahaya Indi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi ögrencileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde uygulanan kisitlamalar nedeniyle ara verilen uygulamali stajlarini yapmak için sahaya indi.

Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muharrem Özcan, AA muhabirine, Kovid-19 salgini süreci nedeniyle uygulanan kisitlamalarin ardindan ara verdikleri yaz dönemi staj uygulamasi ve telefi egitim programinin yüz yüze olarak basladigini söyledi.

Kisitlama nedeniyle yüz yüze yapilamayan uygulamalara yönelik telafi programlari hazirladiklarini belirten Özcan, "Telafi programi, ögrencilerimizin tarim alaninda önemli uygulamalari ögrenmelerini saglamaya yönelik planlandi. Telafi programina rotasyonlu olarak tüm staj alan ögrencilerimizi dahil ettik. Fakültemiz bünyesindeki 9 bölümde ögrenim gören ve staj yapmalari gereken ögrencilerimiz kisitlamanin kaldirilmasinin ardindan stajlarini yapmak üzere sahaya indi. Fakülte olarak gelecegin ziraat mühendislerini yetistirmeni mutlugunu yasiyoruz." dedi.

Gida talebinin karsilanmasi, güvenilir gida ve bagisiklik sistemimizin güçlendirilmesi gibi konularin daha sik vurgulandigi Kovid-19 salgini sürecinde ziraat mühendisliginin vazgeçilmez bir meslek oldugunun daha net anlasildigina dikkati çeken Özcan, sunlari kaydetti:

"OMÜ Ziraat Fakültesi olarak gelecegin ziraat mühendislerini daha donanimli yetistirmek üzere çalismalarimiza devam ediyoruz. Fakülte olarak bu salgin döneminde önemi çok daha iyi anlasilan tarimin gelistirilmesi için bilim ve teknolojiyi kullanarak evrensel degerler dogrultusunda arastirmalar yapmak, üretken, yaratici, girisimci, is birligine açik, hosgörülü ziraat mühendisleri yetistirme gayreti içindeyiz. Bu yil fakültemizde 750 ziraat mühendisi olacak ögrencimiz stajini yapacak. Bunun üçte biri fakültemizde, geri alani ise özel isletmelerde stajlarini tamamlayacak. Ögrencilerimiz, bu yaz döneminde hem stajlarini yapacak hem de mesleki alanda uygulamalara yönelik bilgi ve tecrübelerini arttiracaklar. Salgin kurallari dikkate alinarak yürütülen bu staj ve telafi uygulamalarimizdan ögrencilerimizde büyük memnuniyet duymaktadir."

Kaynak: AA