Novi Pazar Türk Kültür Merkezi Ögrenci Ve Okutmanlari Milli Egitim Bakanligini Ziyaret Etti

Bakan Yardimcisi Mustafa Safra: 'Soydas ve akraba topluluklarla ekonomik, sosyal ve kültürel baglarin gelistirilmesi için ilgili kisi, kurum, sivil toplum kurulusu ve mesleki yapilanmalarla birlikte yapilacak çalismalarin her zaman destekçisiyiz'.

Sirbistan'in Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar Türk Kültür Merkezi okutmanlari ile Bosnak ögrenciler, Milli Egitim Bakanligini ziyaret etti.

Bakanliktan açiklamaya göre, Novi Pazar Türk Kültür Merkezi ögrenci ve okutmanlari, Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürlügü ile Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi is birliginde yürütülen proje kapsaminda Türkiye'ye geldi.

Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek ögrenciler, Milli Egitim Bakanligini da ziyaret etti. Ögrencileri, Bakan Yardimcisi Mustafa Safran ile Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitimi Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili agirladi.

Bakan Yardimcisi Safran, Novi Pazar'da Türkçe kursuna devam eden Bosnak ögrencileri agirlamaktan mutluluk duydugunu belirterek, Balkan ülkelerindeki ögretmen, okutman ve egitici personel mevcudunun yildan yila önemli oranda arttigina dikkati çekti.

Novi Pazar Türk Kültür Merkezinin Bosnaklarla Türkçe ve Türk kültürü paydasinda bulusma olanagi sagladigini vurgulayan Safran, sunlari kaydetti:

"Soydas ve akraba topluluklarla ekonomik, sosyal ve kültürel baglarin gelistirilmesi için ilgili kisi, kurum, sivil toplum kurulusu ve mesleki yapilanmalarla birlikte yapilacak çalismalarin her zaman destekçisiyiz. Bu dogrultuda yapilan projeleri madden ve manen tesvik etmenin Türkiye-Sirbistan iliskilerinin kültürel, bilimsel, ticari ve sosyal alanlarda gelistirilmesinde önemli bir rol oynayacagina inaniyorum."

Safran, projede emegi olan Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Novi Pazar Türk Kültür Merkezinin Türkçe okutmanlari ve Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligina tesekkür ederek, ögrencilerin Ankara, Kapadokya ve Istanbul'da yapacaklari gezilerinin keyifli geçmesini diledi.

Ögrenciler ve Türkçe okutmanlarla sohbet eden Safran, konuklara ziyaretin anisina hediye takdim etti ve hatira fotografi çektirdi.

Kaynak: AA