Malatya'da Görülen Kisanak Ve Tuncel Davasi, 'Kobani' Olaylari Davasiyla Birlestirildi

Silahli terör örgütüne üye olmak ve silahli terör örgütü propagandasi yapmak suçlarindan haklarinda verilen mahkumiyet kararlari bozularak yeniden yargilanan eski Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Gültan Kisanak ve eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Es Genel Baskani Sebahat Tuncel'in Malatya'da görülen dava dosyasi, Ankara 22. Agir Ceza Mahkemesindeki kamuoyunda "Kobani" olaylari olarak bilinen davayla birlestirildi.

Malatya 5. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu saniklar Kisanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla dahil oldu.

Sanik avukatlari da Diyarbakir Adliyesindeki salonda hazir bulunarak SEGBIS araciligiyla durusmaya katildi.

Mahkeme Baskani Türker Türkoglu, etkin pismanliktan yararlanmak isteyen T.T'nin "Terör örgütü YPG'ye katilmak için belediye baskani Gültan Kisanak'in kendisine yardimci olacagini söyledigi ancak olmadigi" beyanini verdigini söyledi.

Türkoglu, Kisanak'a bu yönde söylemek istedigi bir sey olup olmadigini sordu.

Kisanak ise dosyaya artik her seyin dahil edildigini savunarak bu yönde söyleyecek bir seyi olmadigini dile getirdi.

Öte yandan iddia makami, dosyanin kamuoyunda "Kobani" olaylari olarak bilinen, Gültan Kisanak ve Sebahat Tuncel'in de sanik olarak yer aldigi Ankara 22. Agir Ceza Mahkemesindeki davayla birlestirilmesi yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme baskani saniklara mütalaaya iliskin görüslerini sordu.

Saniklar ve sanik avukatlari bunun için süre istediklerini ifade etti.

Verilen kisa aranin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti, davanin Ankara 22. Agir Ceza Mahkemesindeki ilgili dava ile birlestirilmesine, saniklarin tutukluluk halinin devamina hükmetti.

Malatya 5. Agir Ceza Mahkemesince, 1 Subat 2019'da eski Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Gültan Kisanak, "terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandasi yapmak" suçlarindan 14 yil 3 ay, DBP Es Genel Baskani Sebahat Tuncel de ayni suçlardan 15 yil hapis cezasina çarptirilmisti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararini bozarak saniklarin yeniden yargilanmalarina hükmetmisti.

Kaynak: AA