Kayseri'deki Tavuk Çiftliginin Deposunda Çikan Yanginda 10 Bin Tavuk Telef Oldu

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde 2 gün önce tavuk çiftliginin deposunda çikan yanginda, 10 bin tavugun karbonmonoksit gazindan zehirlenerek telef oldugu ögrenildi. Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Sahin de, çiftligi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kayseri'deki Tavuk Çiftliginin Deposunda Çikan Yanginda 10 Bin Tavuk Telef Oldu
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bagli Gömeç Mahallesi’nde 2 gün önce ögle saatlerinde bir tavuk çiftliginin yumurta viyollerinin bulundugu depoda henüz bilinmeyen bir sebepten dolayi yangin çikti. Çikan yangin kisa süre içerisinde büyürken, çiftlikte bulunan 10 bin tavugun sizan karbonmonoksit gazindan zehirlenerek telef oldugu ortaya çikti. Ihlas Haber Ajansi tarafindan drone ile görüntülenen yangin, itfaiye ekipleri tarafindan söndürüldü.

Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Sahin de, yanginin çiktigi çiftligi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sahin, "Gördügümüz kadari ile isletme sahibi ve teknik arkadaslarimizin verdigi bilgiye göre isletme içerisinde bulunan kümeslerdeki tavuklarin karbon monoksit gazindan zehirlenmesi sonucunda yaklasik 10 bin kanatli telef olmus. Isletmenin olayi çabuk fark etmesi ve Itfaiyenin yogun çabasi sonucunda yangin diger kümeslere siçramadan kontrol altina alinmis. Ayni gün içinde Kocasinan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügümüz teknik ekipleri ilçe müdürü ile birlikte tespit ve incelemelerde bulunmustur. Bir daha böyle üzücü hadiselerin yasanmamasini temenni ediyorum. Ayrica üreticimizin isletmesini TARSIM tarafindan sigortalatmis olmasi zararin karsilanmasi bakimindan oldukça sevindirici bir durum” dedi.

Kaynak: İHA