Esenyurt'ta Kurban Bayrami Hazirliklari Basladi

Esenyurt Belediyesi, vatandaslarin kurban ibadetlerini saglikli bir ortamda yerine getirebilmesi için çalismalara basladi. Korona virüs önlemleri kapsaminda çadir alanlari sosyal mesafeye göre hazirlandi. Her çadira su hatti çeken ekipler belirlenen yerlere pandemiyle ilgili bilgilendirme afisleri de asarken alan havadan da görüntülendi.

Esenyurt'ta Kurban Bayrami Hazirliklari Basladi


Esenyurt Belediyesi, yaklasan Kurban Bayrami öncesi, 72 bin metrekare alan üzerine kurulan 6 bin büyükbas ve 5 bin küçükbas hayvan kapasiteli kurban satis ve kesim alaninda özel önlemler aldi. Pandemi süreci nedeniyle çadirlari sosyal mesafeye göre hazirlayan ekipler, her çadira su hatti çekti. Pazar alaninin yollarini düzenleyerek, elektrik tesisati için çalismalarini sürdüren ekipler, belirlenen yerlere pandemiyle ilgili bilgilendirme afisleri de asti.

Dezenfeksiyon ve ilaçlama çalismalari sürecek

Kurban satis ve kesim alaninda çalismalar tamamlandiktan sonra kurbanliklar alana girmeden önce çadirlarda dezenfeksiyon çalismasi yürütülecek. Dezenfeksiyon ve sinek ilaçlama çalismalari bayram sonuna kadar devam edecek. Ayrica kesimhanenin de içerisinde bulundugu pazarda kurban saticilari için seyyar dus ve seyyar lavabo, kafeterya, mescit ve otopark bayram sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet verecek

Zabita ve veteriner hekimler 24 saat alanda olacak

Zabita Müdürlügü ekipleri, alanda giris çikislari kontrol ederek güvenligi saglayacak. Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri ise kurbanliklarin alana girisinde ve çadirlara alinmasinda küpe ve saglik kontrolü yapacak. Kurban satisi ve kesimi, belediyenin belirledigi alanlarda yapilacak

Esenyurt Belediyesi, hastalikli kurban satisinin önüne geçmek ve sagliksiz kosullarda kesim yapilmasina engel olmak için belirlenen kurban satis ve kesim alanlari disinda satis ve kesim yapilmasina izin vermeyecek. Belirlenen 8 kapali pazar ve 1 kesimhanede bayram boyunca veteriner hekimler görev yapacak. Il Tarim Müdürlügünün belirledigi 5 Temmuz tarihinde sehre getirilecek olan kurbanliklar, Esenyurt Belediyesi Veteriner hekimleri ve Ilçe Tarim Müdürlügü veterinerleri tarafindan gerekli kontroller yapildiktan sonra alana alinacak. Hastalik süphesi olan ve küpesi olmayan kurbanliklarin alana girisine izin verilmeyecek. Öte yandan alan havadan drone ile görüntülendi.

“Çalismalarimiz devam ediyor”

Kurban saticilari ve vatandaslarin herhangi bir olumsuzlukla karsilasmamasi için çalismalarini sürdürdüklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Halil Ibrahim Çalis, “Baskanimiz Kemal Deniz Bozkurt’un koordinatörlügünde uzun süredir Kurban Bayrami için ön hazirlik yapiyoruz. Amacimiz, hem kurban saticilarinin hem de alicilarin rahat edebilecekleri bir alan olusturmak. Su anda gelecek vatandaslarimiz ve hayvanlarin sagligi açisindan suyu çok önemsiyoruz. Her çadira su çekiyoruz, yollarimizi yaparak elektrigi getiriyoruz. Bunun yani sira çevre güvenligini sagliyoruz. Alt yapi çalismalari tamamlandiktan sonra gelecek olan bütün kurbanliklarin giriste veteriner hekimler tarafindan kontrolleri, karne ve tahlilleriyle ilgili incelemeleri yapilacak. Herhangi bir süpheli hayvan görüldügünde karantinaya alinacaktir. Korona virüsle mücadele kapsaminda dezenfeksiyon ve çevre sagligi açisindan haserelere ve sivrisineklere karsi ilaçlama çalismalarimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA