Erdogan, AK Parti Sakarya Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (1)

'Haziran ayi ihracat rakamlari Türkiye'nin üretim kapasitesini ve özel sektörün dinamizmini bir kez daha ortaya koydu. Allah'in izniyle bu gidisle yil sonuna biz rekoru kiracagiz. Böylece aylik, çeyreklik ve 6 aylik bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarina ulastik. Önümüzdeki 6 ayda bu ivmeyi daha da artirarak 2021 senesini özellikle dis ticarette ülkemiz için bir rekorlar yili haline dönüstürecegiz' 'Bizim siyasetimiz, hep söyledigim gibi, eser ve hizmet siyasetidir. Biz siyasette baskalari gibi makam ve mevki elde etmek için degil, millete ve memlekete hizmet etmek için buluyoruz. Biz, bu millete efendi olmaya degil hizmetkar olmaya geldik. Bu iddiamizi da sadece lafta birakmiyor, icraatlarimizla eserlerimizle birbiri ardina hayata geçirdigimiz vizyon projelerimizle ispat ediyoruz'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Haziran ayi ihracat rakamlari Türkiye'nin üretim kapasitesini ve özel sektörün dinamizmini bir kez daha ortaya koydu. Allah'in izniyle bu gidisle yil sonuna biz rekoru kiracagiz. Böylece aylik, çeyreklik ve 6 aylik bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarina ulastik. Önümüzdeki 6 ayda bu ivmeyi daha da artirarak 2021 senesini özellikle dis ticarette ülkemiz için bir rekorlar yili haline dönüstürecegiz." dedi.

Erdogan, AK Parti Sakarya Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda, Erdem Bayazit'in siirinden "Onlar gittiler/Gelen zamandan bir haber gibiydiler/Ben simdi bu yanda/Içilmis bir ant için bekleyenim/Kurulmus saat gibi/Onlar gittiler/Giderken bir mustu gibiydiler." dizelerini alintilayarak, "Geride hos bir seda birakarak bir mustu, bir müjde gibi bu dünya yolculugunu tamamlayan tüm dava arkadaslarima Allah'tan rahmet ve magfiret" diliyorum." ifadelerini kullandi.

Bugün Sakarya'da eser, proje ve hizmetlerin toplu açilisinin yapildigini dile getiren Erdogan, "Muhalefet milletin karsisina icraat diye temel atmama törenleriyle musluk açilislariyla çikarken, biz toplam bedeli 2 milyar 600 milyon lirayi bulan, egitimden spora, ulasimdan sagliga pek çok yatirimi Sakarya'nin istifadesine sunduk." diye konustu. Erdogan, açilisi yapilan eser ve hizmetlerin Sakarya'ya ve Sakaryalilara hayirli olmasini temenni etti.

Erdogan, ihale, insaat ve yapim asamasindaki diger projeleri de yakin takipte tutarak en kisa sürede devreye alinmalarini saglayacaklarini belirtti.

- "Ihracatta, üretimde, sanayide rekorlar kiriyoruz"

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, teskilatsiz basari olmayacaginin altini çizerek, katilimcilara söyle seslendi:

"Teskilat varsa basari vardir, teskilat varsa kazanmak vardir, teskilat varsa zafer vardir zafer. Ben de karsimda ana kademesiyle kadin kollariyla gençlik kollariyla bir teskilat görüyorum. Bizim siyasetimiz, hep söyledigim gibi, eser ve hizmet siyasetidir. Biz siyasette baskalari gibi makam ve mevki elde etmek için degil, millete ve memlekete hizmet etmek için bulunuyoruz. Biz, bu millete efendi olmaya degil hizmetkar olmaya geldik. Bu iddiamizi da sadece lafta birakmiyor, icraatlarimizla eserlerimizle birbiri ardina hayata geçirdigimiz vizyon projelerimizle ispat ediyoruz. Bugün elini vicdanina koyan herkes eski Türkiye ile yeni Türkiye, 2002'nin Sakaryasi ile 2021'in Sakaryasi arasindaki farki görüyor ve kabul ediyor."

Sehirler güzellestirilirken, çok büyük yol, enerji ve konut projelerinin de devreye alindigini anlatan Erdogan, sunlari söyledi:

"Bir yandan maruz kaldigimiz onca saldirida ekonomideki istikrari korurken, diger taraftan da ihracatta, üretimde, sanayide rekorlar kiriyoruz. Bugün açiklanan haziran ayi ihracat rakamlari Türkiye'nin üretim kapasitesini ve özel sektörün dinamizmini bir kez daha ortaya koydu. Haziran ayi ihracatimiz geçen yilin ayni ayina göre yüzde 47 artisla 19,8 milyar dolara yükseldi. Bay Kemal sen vergi memuruydun degil mi? Hesaptan anliyorsan bak ben sana resmi rakamlari veriyorum. Yaninda hesaptan anlayanlar da var, onlarla da bir görüsüver. 6 aylik ihracatimiz ise geçen yila oranla yüzde 40 artarak 105 milyar dolari buldu. 12 aylik ihracat degerimizde de 199 milyar 567 milyon dolar gibi bir rekor bir seviyeyi yakaladik. Bu, 6 ayin rakamidir. Allah'in izniyle bu gidisle yil sonuna biz rekoru kiracagiz. Böylece aylik, çeyreklik ve 6 aylik bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarina ulastik. Bir kez daha çalisarak, üreterek, ihraç ederek Türkiye'nin gücüne güç katan tüm firmalarimiza, ihracatçilarimiza tesekkür ediyorum. Önümüzdeki 6 ayda bu ivmeyi daha da artirarak 2021 senesini özellikle dis ticarette ülkemiz için bir rekorlar yili haline dönüstürecegiz."

(Sürecek)
Kaynak: AA