Dis Hekimligi Fakültesinde Mezuniyet Heyecani

Trakya Üniversitesinde Tip Fakültesi ile baslayan yüz yüze mezuniyet törenleri Dis Hekimligi Fakültesi ile devam etti.

Dis Hekimligi Fakültesinde Mezuniyet Heyecani
Salgin sebebiyle geçtigimiz yil yapilamayan mezuniyet törenleri, asilama takvimi tamamlanan birimlerde tekrar yapilmaya baslandi. Dis Hekimligi Fakültesinin ilk mezuniyet töreni olma özelligi tasiyan programda ögrenciler, mezuniyet coskusu ve gururunu bir arada yasadi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Sezgin ile akademisyenler, ögrenciler ve velilerin katildigi tören, Saygi Durusu ve Istiklâl Marsi’nin okunmasinin adindan Trakya Üniversitesi tanitim filmi ve Dis Hekimligi Fakültesi ögrencilerinin hazirladigi sunumun izlenmesi ile basladi.

Törende 2021 yili mezunlari adina bir konusma gerçeklestiren Fakülte birincisi Ece Abaci, zorlu bir egitim sürecinin sonuna geldiklerini ifade ederek egitimleri boyunca kendilerine her an destek veren hocalarina ve ailelerine tesekkür etti.

Dis Hekimligi Fakültesinin ilk mezunlarini geçen sene verdigini ama yasanilan süreç nedeniyle tören gerçeklestiremediklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, fakülte olarak kazandiklari basarilardan bahsederek, “Ilk mezunlarimizdan 11’i DUS sinavinda basarili oldu. Fakültemiz adina yüzde 20 basari orani yakalanmis oldu. Ayni basariyi bu seneki mezunlarimizdan da bekliyoruz. Mesleginizle memleketimize, insanlarimiza güzel hizmetler vermenizi diliyorum. Fakültemizi bir baba ocagi olarak görebilirsiniz. Her zaman kapimiz sizlere açiktir” dedi.

Türkiye’de ilk kadin dis hekimi olan Ayse Saziye Hanim’in 1926 yilinda mezun oldugu bilgisini veren Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir “Bugün aramizda Ayse Saziye Hanim’in izinden giden 31 ögrencimiz var. 5 de uluslararasi mezunumuzun sadece biri erkek. Yani meslegimiz artik hanimlarin hâkimiyetine giriyor. Bu durum dis hekimligi mesleginin daha sefkat ve sevgiyle yapilmasina yol açacaktir” ifadelerini kullandi.

Ögrencilerin yetismesinde emegi geçen velilere ve hocalarina tesekkür eden Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, ögrencilere hekimlik mesleginde bir ömür giyecekleri beyaz önlügün manevi anlamini hatirlatarak, “En güzel ilacin güler yüz ve tatli dil oldugunu unutmayin ve merhameti elden birakmayin. Bir hekime en çok yakisan haslet merhamettir. Hastanizin bir agrisini dindirdiginizde, bir sorununu çözdügünüzde emin olun sizler, sizleri yetistiren hocalariniz ve aileleriniz de o hisseden bir pay alacaktir” ifadelerini kullandi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, konusmasinin sonunda 22 bin metrekarelik bir dis hekimligi fakültesinin onaylandigi ve en kisa zamanda insaatin baslayacagi müjdesini vererek sadece Edirne ve Trakya’nin degil, tüm Balkanlarin bir referans merkezi olacagini söyleyerek konusmasini sonlandirdi.

Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir’in, emekli olan Dis Hekimi Nuran Demir’e plaket takdim ettigi tören, ögrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve hekim andinin okunmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA