Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP, Tipki 27 Mayis Darbesi Öncesi Gibi, Türk Siyasetini Zehirlemekte, Kirletmektedir'

SAKARYA – Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “CHP, tipki 27 Mayis darbesi öncesi gibi, Türk siyasetini zehirlemekte, kirletmektedir. Vatandasin siyaset kurumuna olan güvenini sarsarak, 27 Mayis arifesinde oldugu gibi, vesayetçilere uygun ortam hazirlamaya çalisiyorlar. Biz kuklayi da, kuklaciyi da görüyor, CHP basindaki zatin son dönemde iyice pervasizlasan tavrinin altinda yatan sebepleri gayet iyi biliyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP, Tipki 27 Mayis Darbesi Öncesi Gibi, Türk Siyasetini Zehirlemekte, Kirletmektedir'


Sapanca’da partisinin Sakarya Il Danisma Meclisi toplantisinda konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan önemli mesajlar verdi. Konusmasinda yapilan yatirimlara deginerek, muhalefeti elestiren Erdogan, “Sakarya’da hepsi birbirinden önemli projelerin toplu açilisini gerçeklestirdik. Muhalefet milletin karsisina icraat diye temel atmama törenleriyle, musluk açilislari ile çikarken, biz toplam bedeli 2 milyar 600 milyon lirayi bulan egitimden spora, ulasimdan sagliga pek çok yatirimi Sakarya’nin istifadesine sunduk. Eser ve hizmetlerin bir kez daha sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Bu eserlerin kazandirilmasinda emegi geçen tüm kurum ve kuruluslarini kutluyorum. Ihale, insaat ve yapim asamasindaki diger projelerimizi de yakin takipte tutarak, en kisa sürede devreye alinmalarini saglayacagiz” diye konustu.



“Haziran ayi ihracatimiz, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 47 artisla 19,8 milyar dolara yükseldi”

Siyasette baskalari gibi makam, mevki elde etmek için degil, memlekete, millete hizmet etmek için bulunduklarini ifade eden Erdogan, “Biz bu millete efendi olmaya degil, hizmetkar olmaya geldik. Bu iddiamizi sadece lafta birakmiyoruz. Icraatlar, eserler, vizyon projeler ile ispat ediyoruz. Bugün eline vicdanina koyan herkes, eski ile yeni Türkiye arasindaki farki görüyor ve kabul ediyor. Bin yandan sehirlerimizi güzellestirirken, bir yandan yol, konut projelerini devreye aliyoruz. Bir yandan maruz kaldigimiz onca saldirida ekonomideki istikrari korurken, ihracatta, sanayide rekorlar kiriyoruz. Haziran ayi ihracatimiz, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 47 artisla 19,8 milyar dolara yükseldi. Bay Kemal sen vergi memuruydun degil mi? Hesaptan anliyorsan resmi rakamlari veriyorum. Yaninda hesaptan anlayanlar var. Onlarla da bir görüsüver. 6 aylik ihracatimiz ise, geçen yila oranla yüzde 40 artarak 105 milyar dolari buldu. 12 aylik ihracat degerimizde de 99 milyar 567 milyon dolar gibi rekor bir seviyeyi yakaladik. Bu alti ayin rakamidir. Bu gidisle yil sonuna biz rekoru kiracagiz. Böylece aylik, çeyreklik ve alti aylik bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarina ulastik. Önümüzdeki 6 ayda bu ivmeyi daha da arttirarak, 2021 senesini özellikle dis ticarette ülkemiz için rekorlar yili haline dönüstürecegiz” seklinde konustu.



“Bugün Ingiltere 100-150 Sterlin ile asi yapiyor. Biz ise ücretsiz asi yapiyoruz”

Her bir vilayette hizmetlerin arttigina dikkat çeken Cumhurbaskani Erdogan, “Küresel ölçekte güçlü, itibarli, sözünün agirligi olan ülke konumumuzu perçinliyoruz. Sayisiz iç ve dis operasyona ragmen, gizli açik vesayet girisimine ragmen hamd olsun, milletin emanete halal getirmedik ve ileri demokrasi, kalkinma hedefimizden asla vazgeçmedik. Sadece son 1.5 yildir devam eden korona virüs sürecinde yasananlar dahi, ülkemizin 2002’den beri kat ettigi mesafeyi göstermesi açisindan yeterlidir. Türkiye, son bir asrin en büyük saglik krizi diye nitelendirilen bu salgini en basari ile yöneten ülkelerden biri olmustur. Saglik hizmetlerinden tedarik zincirine, kamu düzeninden, sosyal destek programlarina, üretimden, egitime kadar hiçbir alanda bosluk veya kaos olusmasina müsaade etmedik. Ilacindan testine, ambulansindan tedavi araçlarina, her türlü hizmeti vatandaslarimiza ücretsiz sekilde sunduk. Bugün Ingiltere 100-150 Sterlin ile asi yapiyor. Biz ise ücretsiz asi yapiyoruz. Aramizdaki fark bu. Almanya 100-150 Avro. Biz halkindan aldigini halkina iade eden bir iktidariz. Salgina karsi en etkili silah olan asi konusunda erken vaziyet alarak önemli bir basari yakaladik. Dünya genelinde halen 100’e yakin ülkenin ilk doz asiya dahi ulasamadigi bir tabloda biz 52 milyon doz asiyi vatandaslarimiza uyguladik. Kiliçdaroglu basta olmak üzere, CHP’nin israf diyerek sürekli elestirdigini sehir hastanelerimiz salginla mücadelenin adeta lokomotifligini yapmistir. Atalarimiz, ‘altin ateste, insan mihnette belli olur’ diyor. Bizim gibi milletimiz de AK Parti ve Cumhur Ittifaki ile muhalefet arasindaki vizyon, zihniyet ve gündem farkini görmüs oldu” dedi.



"Biz ülkemizi salgin musibetinden en az zararla çikarmanin mücadelesini verirken, onlar kisir siyasi hesaplarinin pesinden gittiler" diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Biz plan, proje, milletimizin sikintilarina çare üretirken, onlar sadece iftira ve yalan üretmenin derdindeydiler. Son 1.5 yillik dönemi lütfen gözünüzün önüne getirin. Bu dönem CHP Genel Baskani veya ittifak ortaklarinin millet ve memleket adina yaptiklari tek hayirli hizmetleri oldu mu? Ülkemizin salginla mücadelesine katki yapacak tek bir adim attilar mi? Atmadilar. Atmadiklari gibi bizim hayata geçirdigimiz projeleri de sabote etmeye çalistilar. Suriye’de PYD’li teröristlere arka çiktilar. Dogu Akdeniz’de Rum kesiminin tezlerine sözcülük yaptilar. Libya’da darbecilerin yaninda saf tuttular. Arifiye’deki fabrikadan, Katarli ögrenciler meselesine, Merkez Bankasi rezervleri ile, ilgili çarpitmalardan Kanal Istanbul projesine… Libya’dan, Suriye’ye terörle mücadeleden Dogu Akdeniz’deki hamlelerimize kadar hiçbir meselede yerli ve milli bir durus sergileyemediler. Önceden ellerine geçirdikleri her bir firsati, ülkeyi ve ekonomiyi kötülemek için kullanirlardi, simdi agizlarini her açtiklarinda tüccari, bürokrati, hakimi, savciyi, isadamini, yatirimciyi tehdit etmeye basladilar. Türkiye kalkinmasin, Türk ekonomisi büyümesin diye her gün tehditlerinin dozunun biraz daha arttiriyorlar. Bilinç altlarina islemis ne kadar pislik varsa, bizde de bunu görmek istiyorlar. Her gün daha büyük bir yalana, her gün daha rezil bir iftiraya sarilmalarinin yegane sebebi budur. 2023’e giden süreçte CHP, tipki 27 Mayis darbesi öncesi gibi, Türk siyasetini zehirlemekte, kirletmektedir. Vatandasin siyaset kurumuna olan güvenini sarsarak, 27 Mayis arifesinde oldugu gibi, vesayetçilere uygun ortam hazirlamaya çalisiyorlar. Biz kuklayi da, kuklaciyi da görüyor, CHP basindaki zatin son dönemde iyice pervasizlasan tavrinin altinda yatan sebepleri gayet iyi biliyoruz. CHP’nin bizi çekmek istedigi tezgaha asla gelmeyecek, kardesligimizden, birlik ve beraberligimizde asla taviz vermeyecegiz. Hiçbir tahrike pabuç birakmayacak, hiçbir saldiriyi da kesinlikle boyun egmeden kabul etmeyecegiz. Tüm iftiralara gereken cevabi verirken millete hizmetten yönümüzü çevirmeyecegiz” ifadelerini kullandi.

Toplantiya, Cumhurbaskani Erdogan’in yani sira; eski Basbakan ve AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Enerji Bakani Fatih Dönmez, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve çok sayida partili katildi.

Kaynak: İHA