CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'ndan 'Sivas Olaylarinin 28. Yili' Mesaji Açiklamasi

'Bunun gibi büyük trajedilerin üstesinden gelmenin tek yolu, halk olarak bir araya gelmek ve hep birlikte 'artik kimse bunu bize yapamayacak' dememizden geçiyor. Iste o zaman bu enkazin atesi sönecek ve dumani dahi tütmeyecek' 'Aslinda bu katliam, tedavisi ihmal edilmis iltihaplarin sonucuydu ve maalesef bu iltihaplar bugün bile hala temizlenmis degil'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 1993'te yasanan Sivas olaylariyla ilgili, "Bunun gibi büyük trajedilerin üstesinden gelmenin tek yolu, halk olarak bir araya gelmek ve hep birlikte 'artik kimse bunu bize yapamayacak' dememizden geçiyor. Iste o zaman bu enkazin atesi sönecek ve dumani dahi tütmeyecek." dedi.

Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabindan, 2 Temmuz 1993'te yasanan Madimak Oteli'ndeki olaylara iliskin video mesaj paylasti.

"Madimak'in atesi 28 yildir sönmüyor. 35 kisi katledildi." ifadesini kullanan Kiliçdaroglu, olaylarda, aydin, sanatçi ve otel görevlilerinin yasamini yitirdigini kaydetti.

Yillar geçmesine ragmen hala kimsenin bu enkazi yerinden kaldirmadigini belirten Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Yillar geçtikçe Asim Bezirci, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Metin Altiok ve Hasret Gültekin'i daha da çok özlüyoruz. Aslinda bu katliam, tedavisi ihmal edilmis iltihaplarin sonucuydu ve maalesef bu iltihaplar bugün bile hala temizlenmis degil. Bunun gibi büyük trajedilerin üstesinden gelmenin tek yolu, halk olarak bir araya gelmek ve hep birlikte 'artik kimse bunu bize yapamayacak' dememizden geçiyor. Iste o zaman bu enkazin atesi sönecek ve dumani dahi tütmeyecek. Kendimi her sene 2 Temmuz'da o otelde, o kabusun içinde yeniden buluyorum. Bu sönmeyen, söndürülemeyen ates, acimasiz hayal kirikliklari, kalp kirikliklari yaratmaya devam ediyor."

Türkiye'nin bu gibi trajedilerden kurtulmasi için felaketin kayip temellerinin tümüyle ortaya çikarilmasi, onlarla yüzlesilmesi ve "bir daha asla" demeyi bilmek gerektigini dile getiren Kiliçdaroglu, su görüsleri paylasti:

"Bunu da milletçe el ele yapmamiz gerekiyor. Yapamazsak ileride torunlarimiz bizi yargilayacak. Bugün geçmisinde sorun yasamis ülkelerin gençleri, kendi atalarini yargiladiklari, elestirdikleri gibi bizi de torunlarimiz elestirecek. 'Buna nasil izin vermisler, nasil bununla yüzlesmemisler' diyecekler. Onlara yük olarak bu mirasi birakamayiz. Müze yapmamiz ve yüzlesmemiz zaten bizim görevimiz. Gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye, daha demokrat bir Türkiye, farkliliklari seven bir Türkiye birakmamiz bizim sorumlulugumuz. Bir kez daha bu felakette hayatini kaybeden canlarimiza Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: AA