CHP Genel Baskan Yardimcisi Salici, Partisinin Çankiri Il Baskanliginda Konustu Açiklamasi

'Su anda Türkiye'de istikrarsizlik var. Bu istikrarsizligin ortadan kalkmasi için seçime ihtiyaç var'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici, "Su anda Türkiye'de istikrarsizlik var. Bu istikrarsizligin ortadan kalkmasi için seçime ihtiyaç var." dedi.

Salici, partisinin Çankiri Il Baskanligini ziyareti sirasinda gazetecilere, CHP'li milletvekillerinin daha önce Çankiri'ya gelerek vatandaslari dinledigini söyledi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtigini belirten Salici, bu zor dönemin bugün baslamadigini dile getirdi.

Salici, 2018 Agustos ayinda kur sokuyla karsilastiklarini animsatarak, "Bu, dis güçlerin yapmis oldugu bir is' dediler. 'Aslinda bunda iktidarimizin bir suçu yok' dediler. Rahip Brunson'a bagladilar meseleyi. Sonra rahip gitti ama kriz kaldi. Eger dis güçlerle alakaliysa, rahibin gidip gelmesiyle alakali bir seyse krizin de onunla beraber bitmesi gerekiyor. Kriz kaldigi gibi üzerine gelen pandemiyle beraber kriz tam bir buhrana dönüstü. Su anda Türkiye'de 83 milyon kisi olarak agir bir sikinti yasiyoruz." ifadesini kullandi.

Yapilan zamlarla masraflarin arttigini ancak maaslarin yeteri kadar arttirilmadigini öne süren Salici, söyle devam etti:

"Son birkaç gündür gelen zamlara bir bakin. Elektrige yüzde 22 zam geldi, ocak ayindan bu yana. Dogal gaza zam geldi. Onun disinda bizim günlük hayatimizi etkileyen birçok seye zam geliyor. Çarsiya, pazara çiktiginiz zaman vatandasimiz, almis oldugu maasla ya da kendi geliriyle mutfak masrafini denklestiremeyecek duruma geldi. Çoluguna çocuguna bakamayacak duruma geldi. Böyle bir ortamda elektrige yüzde 22 zam geliyor ama ben herhangi bir memurun, isçinin ya da emeklinin maasina yüzde 22 zam geldigini hatirlamiyorum. Masraflar artiyor, zamlar sürekli geliyor ama ne maaslarda bir artis var ne de esnafimizin gelirinde bir artis."

Türkiye'de bütün olumsuzluklarin ayni anda arttigini, bu sikintinin ortadan kaldirilmasi için seçim ortamina girilmesi gerektigini savunan Salici, "Su anda Türkiye'de istikrarsizlik var. Bu istikrarsizligin ortadan kalkmasi için seçime ihtiyaç var. Türkiye sürekli geriye giden, patinaj yapan bir ülke durumunda. Türkiye'nin normallesmesi için bir seçime ihtiyaç var. Türkiye'de bu düzenin degismesi için seçime ihtiyaç var." diye konustu.

Kaynak: AA