Çarsamba Seker Fabrikasi Varlik Fonu'na Devredildi

1989 yilinda üretime baslayan, yaklasik 10 yildir üretime ara verilen Çarsamba Seker Fabrikasi, Varlik Fonu’na devredildi.

Çarsamba Seker Fabrikasi Varlik Fonu'na Devredildi
TÜRKSEKER bünyesindeki Çarsamba Seker Fabrikasi’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Varlik Fonu’na devredilmesi ilçede sevinçle karsilandi. Karar sonrasinda Çarsamba Seker Fabrikasi’nda 5 yil içinde gerçeklestirilmesi planlanan ‘Çarsamba modeli’nin uygulanmasi için atilimlar yapilacak. Bereketli ovanin fabrikasi olan ve birçok fabrikadan daha modern bir teknolojiye sahip olan Çarsamba Seker Fabrikasi’nda seker pancari islenmesinin yaninda ham seker islenmesi, seracilik faaliyetlerinin yapilmasi, maya üretimi, alkol ürünlerinin islenmesi, küspe peletleme islemi ve organik gübre üretimi gibi önemli hizmetlerinde gerçeklestirilmesi bekleniyor.

‘Çarsamba modeli’ olarak adlandirilan bu genis kapsamli hizmet agi için degerlendirmede bulunan Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, mücadeleleri ve çabalari için AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktas’a ve TÜRKSEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan’a tesekkürlerini sundu.

Belediye Baskani Halit Dogan ayrica, yaklasik bin kisiye istihdam sahasi olacak olan Çarsamba Seker Fabrikasi’nin ilçeye önemli bir prestij kazandiracagini da belirtti.

Kaynak: İHA